KakanjLive | Četvrtak, 28.05.2020. godine

Uspjeh Kemala Karahodžića na turniru u Gradišci

23.12.2018. - Na 7.Međunarodnom turniru U-23 memorijal „Sanjin Aleksić“, koji je održan u Gradišci, prvotimac Rudara Kemal Karahodžić u konkurenciji 18 igrača osvojio visoko, treće mjesto sa 575 oborenih čunjeva

kemal_karahodzicKemal Karahodžić

Sjajnu ovogodišnju sezonu Kuglaškog kluba Rudar, zaključio je njegov najmlađi prvotimac Kemal Karahodžić(9.2.1998.), koji je na veoma jakom međunarodnom turniru igrača do 23.godine, koji je održan u Gradišci, zauzeo treće mjesto, što je veliki uspjeh i iskorak ovog mladog kuglaša.
Karahodžić je sa 575 oborena čunja bio najuspješniji kuglaš iz Bosne i Hercegovine, što je još jedna potvrda da se u ovom klubu posvećuje velika pažnja mlađim igračima i da je Škola kuglanja koju vodi legenda kakanjskog i bh.kuglanja Mehmed Bajtarević-Bajdo, pravi rasadnik talenata.
Dvadesetogodišnji Kemal Karahodžić je već drugu godinu stadardni prvotimac Rudara i ovim uspjehom je na najbolji način potvrdio da se radi o veoma talentiranom kuglašu , koji je, nema dvojbe, velika budućnost kakanjskog, ali i bh.kuglanja.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u