KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Uskoro rekonstrukcija centralnog gradskog područja

12.05.2018. - Potpisan ugovor za sveobuhvatne i veoma obimne radove na potpunoj rekonstrukciji centralnog gradskog dijela Kaknja

potpisrekonstrukcija
Potpisivanje ugovora o realizaciji ovih radova obavljeno je u petak 11. maja 2018. godine u uredu načelnika Općine Kakanj.Ugovor je potpisan između Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj i kakanjskog Trgošpeda kao izvođača radova.

Riječ je o sveobuhvatnim i obimnim radovima na potpunoj rekonstrukciji centralnog gradskog dijela Kaknja, od Sahat-kule do mosta u blizini Gradskog spomen-parka.

U okviru ovih radova biće izvršena potpuna rekonstrukcija glavne gradske saobraćajnice, izgradnja novog sistema odvodnje oborinskih voda, nove rasvjete, biciklističke staze, novi kružni tok kod zgrade Općinskog suda Kakanj, ukrasna/zaštitna ograda u dužini od 300 m…

Radovi su kompleksni pa će zahtijevati i određene izmjene u režimu odvijanja saobraćaja u centralnom gradskom dijelu Kaknju, bit će vršeni iskopi, asfaltiranja, dovoz materijala, bit će angažirana raznovrsna mehanizacija od strane izvođača radova, pa građane molimo za strpljenje i razumijevanje.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u