KakanjLive | Utorak, 04.08.2020. godine

USAID-SGIP Prva nagrada Mirsadu Bajtareviću

18.10.2016. - Još jedna u nizu nagrada, stigla je za novinarski rad Mirsada Bajtarevića ovoga puta na temu obrazovanja odraslih u Bosni i Hercegovini

USAID_mirsadSa dodjele nagrada

Kakanjac  Mirsad Bajtarević, novinar Radija Bosne i Hercegovine, ekološki aktivista u svojoj Mjesnoj zajednici Kakanj 2 ( predsjednik UG“Bazen Benat“) i prekaljeni navijač FK „Rudar“ Kakanj, dobio je još jednu nagradu za svoje novinarsko umijeće.

Naime, u okviru USAID-ovog projekta jačanja institucija vlasti i institucija u BiH (SGIP), Bajtarević je osvojio prvu nagradu. Ovo je njegova četvrta nagrada u okviru SGIP-a, a ovogodišnja tema bilo je obrazovanje odraslih u svrhu njihovog zapošljavanja.

„ Bavio sam se temom koja obuhvaća provedbu Zakona o obrazovanju odraslih u Zeničko-dobojskom kantonu. Uradio sam priču o  licu koje je s 50 godina dobilo svoj prvi posao. Nadam se da ljudi neće gubiti nadu i da će i mnogi Kakanjci vidjeti šansu da u poznim godinama mogu doći do zaposlenja. Svaka nagrada inponuje, no važna je i simbolika da novinarstvo može biti nagrađeno, što znači da još uvijek kao novinari možemo doprinijeti razvoju društva“, izjavio je za Kakanjlive.

Nagrada Mirsadu Bajtareviću uručena je danas u Sarajevu!

Drugu nagradu osvojio je novinar Milovan Matić sa web portala Buka, a za plasman na treće mjesto posebno priznanje Projekta USAID/SGIP dobila je novinarka Federalne televizije Zerina Ćosić Vrabac.

A.Z/Kakanjlive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u