KakanjLive | Četvrtak, 09.07.2020. godine

Urađena nadstrešnica na Planinarskom domu

14.06.2019. - Proširenjem prostora na ulaznom portalu, omogućeno je povećavanje smještajnih i kuhinjskih kapaciteta


Na zgradi Planinarskog doma Bočica realizirana je značajna projektna aktivnost Planinarskog društva Bobovac. Urađena je nadstrešnica iznad ulazne terase ovog objekta, a projektom nije samo planirno natkrivanje ulazne terase već je planirano proširenje kapaciteta doma Bočica, sa još jednom salom te kuhinjom veće površine i više inventara, kako bi se stekli uslovi za opsluživanje većih grupa ka što su sportske ekipe ili školske ekskurzije.

Naime, na inicijativu članova planinarskog društva Bobovac Kakanj, krajem prošle godine pokrenuta je šira akcija prikupljanja sredstava za izgradnju nadstrešnice ispred planinarskog doma na Bočici. Akciji se odazvao već i broj kakanjskih privrednika i društvenih preduzeća koji su svojim učešćem pomogli realizaciju projekta. Uz agažovanje stručnih lica na izradi projektne dokumentacije, sve pripreme i realizaciju izrade nadstrešnice uradili su članovi i simpatizeri društva dobrovoljnim akcijama.

„U zadnje vrijeme se sve više osjaća potreba za većim prostorom jer svakim danom sve više naših građana posjećuje ovaj lokalitet koji polako postaje gradskoi izletište u planinskom ambijentu i mi ga zahvaljujući općini Kakanj , općinskom načelniku kao i privatnim i društvenim firmama svakodnevno obogaćujemo novim sadržajima kako bi građanima omogućili ugodniji boravak u prirodi“, kaže se u saopštenju Planinarskog društva Bobovac.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u