KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Upravni odbor UŽOK-a prihvatio godišnje izvještaje i planove

08.04.2018. - Upravni odbor UŽOK-a na sjednici održanoj krajem prošle sedmice usvoijo je prošlogodišnje izvještaje i Program rada za 2018. godinu

upravniuzokaUpravni odbor UŽOK-a poslije održane sjednice i dalje u razgovoru o projektima

Upravni odbor je jednoglasno prihvatio Izvještaj o radu Udruženja za 2017. godinu i Finansijski izvještaj Udruženja za 2017. godinu. Jednoglasno su prihvaćeni Plan rada Udruženja i finansijski plan za 2018. godinu.

U okviru Izvještaja rada za prošlu godinu posebno su istaknute aktivnosti na realizaciji projekata : Ekonomsko osnaživanje žena kroz obuku krojenja, šivenja, kreiranja i tkanja, Zaustavimo ekološku katastrofu, Pomoć starim i iznemoglim osobama i Očuvanje kulturne baštine na području Općine Kkaanj. Ove projkete su podržali Općina Kkanaj i načelnik općine Nermin Mandra, humanitarne organizacije iz Bergama u Italiji i Ministarstvo za obnrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko dobojskog kantona.

U Planu prihoda i rashoda za ovu godinu, kao i u Planu rada UŽOK-a za 2018. Godinu predviđeni su prihodi donacija, članairana i prihodi podrške za projekte Udruženja. Očekuju se prihodi od 22 hiljade konvertibilnih maraka, a najviše rashoda i troškova trebao bi imati projekat Ekonomskog osnaživanja žena kroz obuku krojenja, šivenja, tkanja, pletenja i izrade dekupaža na predmetima.

upravniprosirenoUpravni odbor sa počasnom predsjednicom Muneverom Zečević i aktivistkinjama UŽOK-a

Ponovo se očekuje da značajnu podršku realizaciji ovog projekta daju Općina Kakanj i humanitarne organizacije iz Bergama u Italiji. Planira se i nastavak realizacije projkta na očuvanju kulturne baštine i kantonalna podrška za njegovu implementaciju. Ukoliko dođe do podrške izb resornog kantonalnog ministarstva sredstva bi se utrošila za stvaranje pretpostavki formiranja izložbenog prostora u radionici Kraljeva Sutjeska, koji bi se otvarao prilikom posjeta turista.

Upravni odbor UŽOK-a, u sastavu: Ljubica Subotić, predsjednica, Vildana Neimarlija, dopredsjednica, i Vahida Šajković, Mirha Kulović i Edina Lukić, razmotrio je ove dokumente uz programske zadatke o podmlađivanju članstva, praćenje i prijavljivanju projekata na javne pozive, veće angažovanje komisija za socijalnu skrb i zabavu i rekreaciju.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u