KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Uprava Rudara se zahvalila četvorici prvotimaca

21.11.2017. - Na prijedlog stručnog štaba, čelnici kluba su se odrekli usluga Sanela Alića, Almina Zukića, Ibrahima Hrvata i Dženana Duraka,s kojima su sporazumno raskinuli ugovore

navijcitribinarudar

Nezadovoljni igrama i rezultatima u jesenjem dijelu prvenstva Prve lige Federacije BiH, u kojem su osvojili 20 bodova i zauzeli osmo mjesto, što je ispod plana i svih očekivanja, članovi Upravnog odbora odlučili su se zahvaliti četvorici igrača sa strane koji nisu opravdali povjerenje trenera Beganovića, Buze i Pavića, koji su vodili prvi tim u 15 odigranih utakmica u prvom dijelu sezone 2017/18.godine.

Riječ je o odbrambenim igračima Sanelu Aliću, Alminu Zukiću i Ibrahimu Hrvatu, te napadaču Dženanu Duraku, koji je ljetos u redove Rudara došao iz Metalleghea BSI iz Jajca. S ovom četvoricom igrača sporazumno su raskinuti ugovori i oni su slobodni u izboru novog kluba.
-Analizom stručnog štaba, Uprava Rudara odlučila se zahvaliti sljedećim nogometašima: Durak Dženan, Alić Sanel, Hrvat Ibrahim, Zukić Almin na svemu što su učinili u periodu provedenom u FK Rudar te im želimo sve najbolje u daljnoj karijeri.
Naši seniori nastavljaju sa treninzima od 27.11.2017.godine a na pauzu će 28.12.2017.godine – navodi se na zvaničnoj Facebook stranici FK Rudar Kakanj.
Ovu informaciju potvrdio nam je i sekretar Kluba Armin Bašić.

Podsjećamo, još tokom prvenstva, Klub se zahvalio na uslugama i golmanu Ratku Dujkoviću, koji je ljetos angažiran iz zeničkog Čelika i najavljen kao najveće pojačanje.

Bit će zanimljivo koje će igrače Rudar angažirati u nastupajućem zimskom prelaznom roku jer prošlosezonska, kao i ljetošnja pojačanja nisu opravdala očekivanja i takvi promašaji ne bi se smjeli ponavljati.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u