KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Upozorenje Službe civilne zaštite Kakanj

07.06.2021. - Mogućnost vremenskih nepogoda u junu shvatiti ozbiljno, te poduzeti niz preventivnih mjera zaštite u naseljima, na poljoprivrednim dobrima, na stambenim objektima...

cestapoplava

Naglašavajući činjenicu da je preventivno i blagovremeno reagiranje najbolji vid zaštite u svim kriznim situacijama, pozivamo građane Kaknja da, shodno vremenskoj prognozi za mjesec juni koja predviđa obilnije kišne padavine i mogućnosti nevremena, poduzmu mjere zaštite u svojim naseljima, na svojim poljoprivrednim dobrima i na svojim stambenim objektima.

Potrebno je da se aktiviraju svi mještani i da zajedničkim angažmanom očiste kanale pored puteva u svojim naseljima, da od nanosa očiste korita i propuste na potocima, te da poduzmu druge radnje kojima se sprečava pojava klizišta ili plavljenja

Isto tako je potreban i angažman na poljoprivrednom zemljištu kako bi se iskopavanjem odvodnih kanala i drugim mjerama zaštite spriječile štetne posljedice na poljoprivrednim usjevima.

Period koji je pred nama često bude obilježen i pojavom leda pa je potrebno i u tom pogledu izvršiti mjere zaštite, posebno na plastenicima, nadstrešnicama i slično.

Podsjećamo i na svakodnevnu obavezu skupova etažnih vlasnika, upravitelja zgrada, i svih vlasnika stambenih jedinica, da vrše provjere stanja i popravke krovova, rešmi, oluka i slično.

Podsjećamo i na obavezu uklanjanja saksija i drugih predmeta sa balkona, kako se ne bi desila situacija obrušavanja istih pod udarima vjetra što može prouzrokovati opasnost.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u