KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

UPOK na međenarodnom susretu privrednika u Turskoj

08.05.2016. - Od 9. do 15. maja Udruženje poslodavaca općine Kakanj

upok_banner

U cilju poslovnog spajanja sa potencijalnim međunarodnim partnerima, ali i potencijalnim investitorima iz Republike Turske, Udruženje poslodavaca općine Kakanj "Centar za podršku biznisu" Kakanj učestvuje na 19. Međunarodnom susretu privrednika Unije privrednih komora Republike Turske (TOBB), koje se održava u gradovima Ankara, Polatli, Kocaeli, Gebze i Istanbulu od 09. do 15. maja 2016. godine. Link: http://tkg.tobb.org.tr/

Unija privrednih komora Republike Turske (TOBB) u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova Republike Turske od 2005. godine organizuje međunarodne privredne susrete za privrednike koji poznaju turski jezik, sa ciljem što kvalitetnije poslovne konekcije, ali i prezentovanja investicijskih potencijala. Na ovogodišnjem međunarodnom privrednom susretu učestvuju 22. zemlje sa 50 privrednih subjekata. U daljnjoj podršci u kreiranju međunarodne privredne i investicione klime, Udruženje poslodavaca općine Kakanj se uključuje u poslovni klub koji broji preko 700 poslovnih subjekata u više od 30 zemalja.

Na ovogodišnjem privrednom susretu, planirano je 7 direktnih poslovnih susreta u pet gradova.
Predstavnik Udruženja poslodavaca općine Kakanj u Ankari je Edin Bjelopoljak, sekretar Udruženja.

Udruženje poslodavaca općine Kakanj će putem online investicijskih platformi za privredno povezivanje i investiranje predstaviti:

1. Online registracije firmi u Općini Kakanj (www.investinkakanj.com),
2. Online Partnerski aplikator (http://www.upok.ba/en/partnership-application) i
3. Registar partnera (http://www.upok.ba/en/registry-of-partners-2/).
4. Investicijski vodič Općine Kakanj sa pogodnostima za investitore (www.kakanj.gov.ba)

Udruženje poslodavaca općine Kakanj, u saradnji sa Općinom Kakanj je do sada bilo domaćin dva međunarodna privredna susreta u Kaknju sa Privrednom komorom Aliaga i Privrednom komorom Menemen, ali i privrednicima iz Austrije, u saradnji sa Trgovinskim odjelom Austrijske ambasade.

KakanjLive/UPOK

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u