KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Upis u srednje škole

09.06.2021. - Konkurs za gimnazije, tehničke i srodne škole, srednje umjetničke i srednje vjerske škole otvoren je od 14. do 22. juna, dok će za srednje stručne škole trajati od 14. do 25. juna

upiskakanjMinistarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona objavilo je u dnevnoj štampi konkurs za upis učenika u prve razrede srednjih škola. U 30 srednjih škola predviđen je upis 3.470 učenika u 161 odjeljenje.

Konkurs za gimnazije, tehničke i srodne škole, srednje umjetničke i srednje vjerske škole otvoren je od 14. do 22. juna, dok će za srednje stručne škole trajati od 14. do 25. juna.

U tri kakanjske srednje škole planiran je upis 374 učenika u 22 odjeljenja. Gimnazija „Muhsin Rizvić“ upisuje četiri odjeljenja i 88 učenika.

Srednja tehnička škola „Kemal Kapetanović“ upisuje pet odjeljenja i u svakom po 22 učenika, sljedećih zanimanja: ekonomski tehničar, bankarski tehničar, elektrotehničar energetike, mašinski tehničar i tehničar drumskog saobraćaja.

Mješovita srednja škola Kakanj upisuje šest odjeljenja po 22 učenika i to: poslovno-pravni tehničar, vozač motornih vozila, zavarivač, bravar, elektroenergetičar i frizer. Preostala odjeljena u ovoj školi biće formirana sa po 11 učenika sljedećih zanimanja: rudarski tehničar, građevinski tehničar, prodavač i kuhar.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u