KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Umuzejite uspomenu iz rata

14.03.2018. - Poziv iz Muzeja-Umuzejite uspomenu iz rata, napišite literarni rad o temi “Pismo muzeju-Moje iskustvo rata”

umuzejitetekst
U okviru višednevnog programskog sadržaja pod nazivom „Mjesec ratnih godina“, Muzej Kaknj u saradnji sa Savezom udruženja/boračkih organizacija općine Kakanj realizira i aktivnost obogaćivanja stalne muzejske postavke “Kakanj u periodu Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995” ratnim fotografijama, eksponatima, ratnim pričama…

Upućen je poziv građanima da doniraju predmete koje su sačuvali iz perioda 1992-1995.godina.

“Sve uspomene i lične predmete koje čuvate iz rata su dobrodošle. To može biti knjiga koju ste čitali u ratu, može biti bilo koji odjevni predmet koji ste nosili u ratu, omiljena igračka, pismo, fotografija, stare cipele, muzički instrumenti i slično. Potrebno nam je da svaki predmet priča svoju priču, stoga ukoliko imate neki predmet za koji vas vežu posebne uspomene, donirajte isti u Muzej Kaknja kako bi bio prikazan široj javnosti”, saopšteno je iz kakanjske muzejske ustanove.

Detaljnije informacije u vezi doniranja predmeta za Muzej Kaknja svi zainteresirani mogu dobiti putem telefona sa brojem 032/771-920 ili putem e-maila juksckakanj@ksckakanj.ba.

Muzej Kaknja poziva sve zainteresirane da napišu i pošalju svoje literarne radove o temi “Pismo muzeju-Moje iskustvo rata”. Pisati mogu borci priče sa ratnog fronta, starosna skupina od 1978. godišta do 1990. godišta može pisati o djetinjstvu u ratu i kategorija od 1990. godišta može pisati svoje viđenje rata. Najbolji radovi će biti nagrađeni. Rok za dostavljanje literarnih radova je 31. mart 2018.godine.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u