KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Ulična akcija Centra civilnih inicijativa

14.11.2018. - Centri civilnih inicijativa (CCI) su u Kaknju organizovali uličnu akciju „Ekovizija“ koja se realizirala u danas, u srijedu 14.11.2018. godine, na lokalitetu ispred zgrade pošte

ccieko-1
Namjera Centri civilnih inicijativa je da informiše građane Kaknja, kroz informativno-edukativni letak „Eko manifest“, o važnosti podizanja javne svijesti i aktivnijeg učešća građana za unapređenje zaštite okoliša i energetske efikasnosti u Federaciji BiH. U tome su očigledno uspjeli, ako se posmatra podjela i od strane građana prihvatanje letka Eko manifest u kojem je obrazloženo sedam mjera namjenjenih ostvarivanju postavljenog cilja.

U medijskoj obavijesti , o realiziranju ovog projekta, između ostalog se kaže da „Višom razinom edukacije, aktivnijim učešćem u svim okolišnim procesima, kao i mijenjanjem loših navika možemo značajno promjeniti trenutno lošu okolišnu sliku zemlje i tako omogućili nastavak života za našu djecu i unuke“.

Tokom mjeseca novembra i decembra ulične akcije će biti održane u deset gradova i općina širom Federacije BiH, na kojima će biti podijeljeno oko 7.000 letaka.

A.Z. /KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u