KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Ukazivanje prve pomoći na ulicama Kaknja

16.04.2016. - Mladi organizacija crvenog križa/krsta danas na ulicama Kaknja demonstriraju načine i tehniku ukazivanja prve pomoć

Povrede na tijelima markiranata nisu stvarne - riječ je o dobro urađenoj simulaciji (šminki)

Danas je u 11,45 počela akcija Mladih Crvenog križa/krsta Kakanj, u kojojn učestvje oko 40 aktivista iz Kaknja i Žepča. Riječ je o ukazivanju prve pomoći, a demonstriranje ove vještine biće izvedeno na devet lokacija. Pozivaju se građani Kaknja da prate rad ovih mladih ljudi i na taj način vizuelno se upoznaju sa načinom i tehnikom pružanja prve pomoći.

Vježba ima i takmičarski karakter, a izvodi se ukupno na devet poligona: Sportski poligon O.Š. "Hamdija Kreševljaković",  parking kod Sahat kule, stećak na maloj ulici kod Amfore, trg kod pošte, klupe kod MGM Apoteke, mali park kod stadiona Rudara, veliki park iznad SMP-a, sportski poligon O.Š. "Mula Mustafa Bašeskija" i prostor ispred prostorija Crvenog križa Općine Kakanj.

Jutros u prijepodnevnim satima počele su pripreme u Omladinskom centru za vježbu ukazivanja prve pomoći tako što su šminkeri pripremili osobe (markirante) sa simuliranim povredama na raznim dijelovima tijela.

Današnjom akcijom mladi općinskih organizacija crvenog križa iz Kaknja i Žepča se spremaju za kantonalno takmičenje koje će krajem ovog mjeseca biti održano u Žepču.

AdibZekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u