KakanjLive | Nedjelja, 07.06.2020. godine

Ugovor i novi objekat za bolji Krševac

05.03.2020. - Potpisan ugovor o izvođenju I faze radova na izgradnji ceste Donji Kakanj-Kondžilo i uručeni ključevi novoizgrađene ambulante i prostorija MZ Krševac


Danas su u Brnjicu upriličene dvije značajne svečanosti povodom novoizgrađenih prostorija MZ Krševac i ambulante porodične medicine, te potpisivanja ugovora o izvođenju I faze radova na izgradnji dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo.

Ovim izuzetno značajnim događajima prisustvovali su načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, ministar u Vladi ZDK Mirnes Bašić, direktor Z.D. Rudnik mrkog uglja „Kakanj“ Sead Imamović, direktor JU „Dom zdravlja“ Kakanj Mirsad Tursum, direktor Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj Zijad Neimarlija, direktor Tvornice cementa „Kakanj“ Izudin Neimarlija, direktor firme „Trgošped“ d.o.o. Kakanj Ahmed Zaimović, predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić, vijećnici i predstavnici nadležnih općinskih službi.

Simboličnim činom predaje ključeva predsjedniku MZ Krševac Safetu Šahmanu, ovaj objekat je ustupljen na raspolaganje MZ i njenim stanovnicima, koji će, pored prostorija društvenog doma, moći koristiti i zdravstvene usluge u sklopu ambulante porodične medicine.

Prisutnim mještanima i gostima obratili su se općinski načelnik Aldin Šljivo, predsjednik MZ Krševac Safet Šahman i direktor Doma zdravlja Kakanj Mirsad Tursum.

Podsjećamo, prostorije MZ Krševac i ambulante porodične medicine izgrađene su sredstvima Općine Kakanj koja je investitor od početka gradnje, uz finansijsku podršku Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) iznosom od 150.000 KM.

U dosadašnje tri faze izgradnje ukupno je uloženo 272.101 KM. U preostaloj, IV fazi, predviđeno je uređenje i opremanje objekta u tekućoj godini, za koju svrhu su planirana sredstva u iznosu od 44.057 KM.

Ugovor o izvođenju I faze radova na izgradnji dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo potpisali su direktor Zavoda za planiranje i izgradnju Zijad Neimarlija u ime naručioca radova i direktor firme „Trgošped“ d.o.o. Kakanj Ahmed Zaimović u ime izvođača radova.

Podsjećamo, svečanosti potpisivanja ugovora prethodila je 39. sjednica Općinskog vijeća Kakanj na kojoj je usvojen Program utroška sredstava od koncesionih naknada, u sklopu kojeg se nalazi i projekat I faze izgradnje dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo vrijednosti 1.150.000 KM, čime su stvoreni neophodni preduslovi za početak izvođenja radova na izgradnji ove vrlo značajne saobraćajnice.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u