KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Ubjedljiva ali teška pobjeda Mladosti u Kaknju

22.02.2021. - U derbiju 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, vodeća Mladost opravdala je ulogu favorita i maksimalnim rezultatom 3:0 savladala petoplasiranu ekipu Kaknja, koja je pružila dostojan otpor Mladostašima koji su se ipak namučili da dođu do bodova

okkakanjnova
Da nemaju pravog konkurenta i da ne drže slučajno šestu godinu zaredom dominaciju u bosanskohercegovačoj odbojci, Mladost je potvrdila i na gostovanju u Kaknju, gdje je ostvarila sedamnaestu pobjedu u nizu.
Mladost je opravdala ulogu favorita i stigla do maksimalne pobjede. Međutim, mora se istaći da je u borbenoj ekipi Kaknja imala snažnog protivnika i da nije tako olako došla do novog trujumfa. To se najbolje može zaključiti po ishodu prvog seta kojeg su Brčaci dobili na razliku, rezultatom 41:39 ! što predstavlja rekord, koji još nije zabilježen u Premijer ligi.
I u preostala dva seta igrači Kaknja su uspješno parirali vodećoj Mladosti. Drugi set je također riješen na poen razliku (25:23), dok su samo treći set Brčaci dobili s trti poena razlike (25:22).
-Moja ekipa pružila je koliko je mogla i ja sam zadovoljan. Trener Mladosti nije uopće mijenjao postavu, igrali su sva tri seta s najjačim sastvom i to dokazuje da smo bili ozbiljan protivnik. Preostaje nam da u posljednjem kolu na gostovanju u Sarajevu ponovimo ovakvo izdanje i pokušamo doći do pobjede i plasmana među prve četiri ekipe i playoff za prvaka dočekati na poziciji koja nam po kvalitetu i pripada, istakao je trener odbojkaša Kaknja Almir Aganović.
Bez obzira na ovaj poraz, Kakanj je zadržao petu poziciju i uspjehom u posljednjem kolu protiv Bosne u Sarajevu mogao bi stići do četvrtog mjesta.

Rezultati 17. kola: Kakanj 78-Mladost 0:3, Borac-Maglić 3:1, Modriča-Jedinstvo 3:0, Ljubinje-Domaljevac 1:3, Bosna (Kalesija) – Bosna (Sarajevo) 0:3.

TABELA: 1. Mladost 49, 2.Domaljevac 37, 3.Bosna (SA) 34, 4.Bosna (KA) 28, 5. Kakanj 26, 6.Jedinstvo 23, 7.Borac 22, 8.Ljubinje 19, 9.Modriča 12, 10.Maglić 2 boda.

U posljednjem 18.kolu, 26/27.februara igraju: SARAJEVO: Bosna – Kakanj 78, Domaljevac-Bosna (Kalesija), FOČA: Maglić-Ljubinje, BRČKO: Mladost-Modriča, BRČKO: Jedinstvo –Borac.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u