KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

U Viskom zavladala Bosnomanija

31.08.2017. - Bosnomanija na društvenim mrežama i u gradu Visokom hara individualnim i grupnim pozivima da se voljeni Klub podrži u utakmici Petog kola Prve lige Federacije na gostovanju u Kaknju

cegevara

Na službenom web-u i na facebook-u nogometnog kluba Bosna iz Visokog zavladala je prava poplava poziva da se individualno i organizovano dođe navijati za ljubičasto-žute na prvoj narednoj utakmici u Kaknju.

uobjektu

Riječ je o susretu Petog kola Nogometne lige Federacije BiH između Rudara i Bosne na stadionu u Kaknju. Uvijek je ovo bio derbi. Uvijek je utakmica između ova dva rivala, bez obzira gdje se igralo izazivala veliki interes. Posebno i izuzetno zanimljivo sa puno rivalstva i navijačkog nadmudrivanja bilo je u važnim utakmicama – kao što je ova koja dolazi u nedjelju. Bosna je prva na prvoligaškoj tabeli, a Rudar zaostaje samo jedan bod. Ponovo je u igri veliki prestiž i zato razumijemo interes koji se pokazuje u Visokom.

 uklubu

Tim povodom i objavljujemo samo jedan mali, mali dio fotografija, kojima se poziva na ovaj derbi na svim stranama i u svim objektima u Visokom. Pozivaju i veliki i mali. I navijači Demoni i igrači. Uključila se i stara garda. Pozivaju i rukometaši i građani. Ima poziva i od ljudi iz vana.

zeka

Na pozivnicama je ispisano pitanje: Šta radiš u nedjelju? Zatim odmah slijedi poziv Svi u Kakanj i konstatacija Bosna te treba.

naulici

Sudeći po ovome nedjeljni derbi će sigurno, uz interesovanje koje vlada u Kaknju biti jedan od najposjećenijih. Očekuje se bar četiri hiljade ljudi. Ukupno. Što navijača Bosne, što navijača Rudara.

Urađen je i video klip na temu "Svi u Kakanj".

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u