KakanjLive | Četvrtak, 06.08.2020. godine

U toku izgradnja javne rasvjete na Ponijerima

21.10.2019. - Stubovi se postavljaju prema prioritetima na lokacije gdje je u ovom momentu rasvjeta najpotrebnija

rasvjetavelika
U toku su aktivnosti na izgradnji javne rasvjete na Ponijerima. Stubovi se postavljaju prema prioritetima na lokacije gdje je u ovom momentu rasvjeta najpotrebnija. Za dalja ulaganja u infrastrukturu Ponijera insistirat će se na legalizaciji objekata kako bi se uredila urbanistička slika Ponijera.

Vazdušna banja i ski-centar Ponijeri su sve više, iz godine u godinu, u žiži interesiranja bosanskohercegovačke javnosti. Na Ponijerima, i to je očito, postoji potreba za značajnim ulaganjima u infrastrukturu. Međutim, u ovim aktivnostima Općina Kakanj je u većini slučajeva usamljena, pa se očekuje da u Ponijere ulažu i viši nivoi vlasti.

Općina Kakanj, prema svojim mogućnostima, aktivno radi na stalnom obogaćivanju ponude Ponijera, posebno u zimskom periodu, s nadom da će doći i do značajnijih ulaganja privatnog sektora.

Na Ponijerima postoji izražen problem bespravne gradnje, a proteklih godina bilo je nekoliko inicijativa u smislu da se vlasnici objekata motivišu da legalizuju svoje objekte, te da se novčana sredstva koja se prikupe na taj način opet ulože u infrastrukturu Ponijera.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u