KakanjLive | Srijeda, 30.09.2020. godine

U subotu svi na Bobovac

23.11.2017. - U subotu svi na Bobovac, budite učesnici velikog događaja kojim će biti obilježen Dan državnosti BiH uz učešće istaknutih ličnosti i veoma sadržajan kulturni program

pohodbobovactx

U subotu 25.11.2017. godine Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj, u saradnji sa Planinarskim društvom “Bobovac” Kakanj, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, organizira pohod na srednjovjekovni kraljevski grad Bobovac gdje će biti upriličen veliki događaj kojim će biti obilježen Dan državnosti BiH uz učešće istaknutih ličnosti i veoma sadržajan kulturni program.

Organizator velikog događaja na Bobovcu je Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Vareš, u saradnji sa Općinom Vareš.
Polazak učesnika pohoda autobusom iz Kaknja je u 7:30 sati, polazak učesnika pohoda sa autobuske stanice Kraljeva Sutjeska dolinom rijeke Bukovice do starog grada Bobovca je zakazan za 8:15 sati, a u 11:00 sati na Bobovcu počinje program obilježavanja Dana državnosti BiH.

Učešće u pohodu već je prijavilo 50 kakanjskih patriota, a pozivamo i sve druge zainteresirane da prijave svoje učešće putem telefona sa brojem 032/ 771 920 radi planiranja prijevoza. Prijave se primaju do petka 24.novembra.

U programu obilježavanja Dana državnosti BiH na Bobovcu učestvuju:Prof. dr Sanjin Kodrić, Prof. dr Adil Kulenović,, Prof. dr Hilmo Neimarlija,, Doc. dr Hajrudin Šahić,, Prof. dr Enver Imamović, historičar i arheolog, Željko Majstorović, predsjednik HKD „Napredak“, Savo Vlaški, predsjednik SPKD „Prosvjeta“, Prof dr. Senadin Lavić, predsjednik BZK „Preporod “ BiH, Muzički ansambl, Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Zenica, Hor Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Visoko i Gimnazije Visoko, folklorna i muzička sekcija Osnovne škole “Vareš” i “Mladi vareški tamburaši”.

Od strane organizatora događaja na Bobovcu bit će obezbijeđen ručak (vojnički grah). Svi učesnici pohoda koji kreće iz Kaknja moraju sa sobom imati adekvatnu odjeću i obuću za boravak u planini, presvlaku (min. 2 para), hranu i vodu. Pohod će osiguravati članovi PD „Bobovac“ Kakanj i za vrijeme pohoda obavezno je pridržavati se njihovih uputstava.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u