KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

U subotu Male olimpijske igre - košarka

30.03.2016. - Učešće će uzeti učenici svih osnovnih škola sa područja naše Općine i to: OŠ „Hamdija Kreševljaković“, OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, OŠ „15 April“, OŠ „Ahmed Muradbegović“, OŠ „Omer Mušić“, te učenici OŠ „Rešad Kadić“.

moi_tx

Školski sport je uvijek bio rasadnik velikih sportista i talenata, a kroz taj proces formira se zdrava i stabilna ličnost. Djeca nauče da komuniciraju, da se bore, stiču osjećaj za život u kolektivu, istovremeno učeći kako da se integrišu u socijalnu zajednicu. Upravo zbog toga Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj se odlučila da bude partner u jednom zanimljivom projektu.

Naime, ove godine u programu MOI ( Male olimpijske igre) je predviđeno da se održi veći broj takmičenja u košarci za učenike osnovnih i srednjih škola. Po prvi put se u organizaciju MOI pored UG DPTK (Društvo pedagoga tjelesne kulture) i Sportskog saveza Općine Kakanj uključuje i Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj kao partner.

U cilju dizanja kvalitete školskih takmičenja ušli smo u zajednički projekat te molimo sve građane i učenike da u što većem broju pruže podršku pomenutim takmičenjima, koja će se održavati u subotu 02.04.2016. u Sportskoj dvorani Kakanj i sali OŠ „Hamdija Kreševljaković“ sa početkom od 09:00 sati. Učešće će uzeti učenici svih osnovnih škola sa područja naše Općine i to: OŠ „Hamdija Kreševljaković“, OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, OŠ „15 April“, OŠ „Ahmed Muradbegović“, OŠ „Omer Mušić“, te učenici OŠ „Rešad Kadić“.

Očekujemo veliki broj posjetitelja, te se nadamo da ćete i Vi svojim prisustvom podržati ovu manifestaciju dolaskom u Sportsku dvoranu Kakanj u navedenom terminu.

JU KSC KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u