KakanjLive | Utorak, 15.06.2021. godine

U Stranci za BiH postignut očekivan rezultat

03.10.2016. - Postignut bolji izborni rezultat nego na lokalnim izborima 2012. godine

resad_izjavaRešad Merdić

U Izbornom štabu Stranke za BiH, bilo je pretijesno za sve koji su pratili dojavu rezultata sa biračkih mjesta. Skoro pa neprijemetno, ova je Stranka izvela predizbornu kampanju. Napravila mali broj skupova, ali su joj birači dali povjerenje u većem broju nego na izborima 2012. godine. Predsjednik Stranke i nosilac liste za vijeće Općine Kakanj kaže:

- Prema našoj evidenciji, na osnovu onoga što su nam jevili članovi biračkih odbora i naši posmatrači, mi smo zabilježili izborni rezulat od oko 2.600 glasova. To je za oko 700 glasova više nego na izborima prije četiri godine. Naša unutrašnja politika ka kadrovskom i organizacionom ozdravljenju Stranke dala je rezultat. Sačekat ćemo službene i konačne rezultate da vidimo koliko je to vijećnika. Sada znama da je više nego što smo imali u posljednjem sazivu. Čestitam svim aktivistima Stranke, hvala svim glasačima i simpatizerima. Ovo je temelj na kojem ćemo graditi naš dalji rast u političkom djelovanju i odnosu prema potrebama stanovništva.

O ostalim rezultatima gospodin Merdić, kaže:
- Čestitam pobjednicima, to je očigledno koalicija SDA/SBB. Čestitam gospodinu Nerminu Mandri na jednoj od najubjedljivijih, ako ne i najubjedljivijoj pobjedi za općinskog načelnika na ovim lokalnim izborima uopće. Prevelika je odgovornost i prevelik je respekt prema pobjedi od preko 70 posto.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u