KakanjLive | Petak, 29.05.2020. godine

U sjenci praznika: Amel, Denial i Amar na svečanosti u Kaknju

24.11.2015. - Svečanom otvaranju nove administrativne zgrade Općine Kakanj prisustvovali su trenutno najpopularniji i najpoznatiji Kakanjci: Amel Tuka, Denial Ahmetović i Amar Jašarspahić

sampioni_kakanj

Uneposrednoj blizini nove administrativne zgrade Općine Kakanj postavljeno je nekoliko džambo plakata na kojima su predstavljeni kakanjski uspjesi poput izgrađenih javnih objekata, kvalitetnijih usluga i jake privrede. Na jednom od njih pod sloganom “Naši šampioni”, opet kao kakanjski uspjeh, predstavljeni su evropski i svjetski priznati atletičar Amel Tuka i pobjednici muzičkih državnih i regionalnih takmičenja Denial Ahmetović i Amar Jašarspahić Gile. Općina Kakanj i Općinski načelnik Nermin Mandra, često su bili značajana podršku na njihovom putu ka zvijezdama. Amar i Denial, dobitnici su i petnaestoprilskih priznanja Općine Kakanj, a Amel je još uvijek aktuleni sportista Općine Kakanj.

Još uvijek se pamte nezaboravni dočeci ovih šampiona nakon njihovih pobjeda. I da ne nabrajemo. Ovo su ljudi koji žive sa svojim gradom i sa svojim sugrađanima. Da je to tako pokazali su i dolaskom na svečanost povodom puštanja u rad nove administrativne zgrade Općine Kakanj.

Amel Tuka je u obilasku prostorija nove zgrade, ušao i u radni prostor Općinskog načelnika. Konstatovali smo, da se ispalti osvojiti još jednu medalju za prijem u ovom predivnom ambijentu. Amelov komentar je i bio: “Ovo je vrh. Baš je sve uređeno šampionski.Čestitam.”

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u