KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

U SBB-u hiljadu razloga za slavlje

03.10.2016. - Za oko hiljadu glasova više, u odnosu na prošle lokalne izbore, postigao je Savez za bolju budućnost

enverrezultatiEnver Merdić

Pored toga što je Savez za bolju budućnost u Kaknju dobio povjerenje od oko hiljadu građana više nego na posljednjim lokalnim izborima, imaju i načelničku pobjedu u koaliciji  sa SDA.  Očigledno je da će ova koalicija najvjerojatnije imati i nadpolovičnu većinu u vijeću općine Kakanj. Neslužbene procjene govore o zajedničkih 16 mandata. Predsjednik kakanjskog SBB Enver Merdić  kaže da ima hiljadu razloga za radost:

-          Naši rezultati, dakle još uvijek nezvanični pokazuju da  su članovi Saveza za bolju budućnost, njegovi aktivisti i simpatizeri dali sve od sebe da izborna kampanja i izborni dan prođu korektno, pošteno, u skladu sa propisima i na tome čestitam svim ljudima angažovanim posljednjih mjesec dana i više. Sa druge strane, naši rezultati govore da su građani prepoznali kontinuitet, dosljednost i rezultate u političkom i ekonomskom djelovanju Saveza. Nagradili su nas i nagradili su našeg predsjednika Fahrudina Radončića. Zahvaljujem  pojedinačno, svakom građaninu koji se opredjelio za naše kandidate  i svim biračima koji su izašli na izbore da obave ovu građansku dužnost.

Podsjećamo prema nezvaničnim rezultatima, koji su prikupljani u više izbornih štabova političkih stranaka SBB je za vijeće Općine Kakanj osvojio  više oko tri hiljade glasova, a na izborima 2012. Ta brojka je iznosila 2006.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u