KakanjLive | Subota, 23.01.2021. godine

U Rudaru već misle na narednu sezonu

20.05.2016. - Iako su do kraja prvenstva preostala još četiri kola vodstvo kluba i aktualni trener Mirnes Buza krenuli su u rješavanje kadrovske križaljke i izvjesno je da će u novoj sezoni „Zeleno-crni“ biti jači i igrati značajniju ulogu

radost_rudar
Kada je nakon smjene Nijaza Kape, osam kola prije kraja sezone, s pozicije sportskog direktora imenovan za prvog trenera, Mirnes Buza je bio svjestan da ga čeka težak zadatak. Ali kao i u prva dva mandata, kada je kao dežurni vatrogasac u teškim trenucima zamijenio Slavišu Božičića (2011/12.) i Valentina Plavčića (2014/15), ovaj mladi trener nije se plašio izazova. U četiri kola postigao je polovičan uspjeh (dvije pobjede i dva poraza), s nadam da će do kraja prvenstva ostvariti još bolji učinak i zadržati mjesto na kojem su „Zeleno-crni“ prezimili pod vodstvom Fadila Hodžića.

U dogovoru sa vodstvom kluba, Buza će po završetku ove sezone ponovo preuzeti dužnost sportskog direktora,a kako kaže, već su obavljeni preliminarni razgovori s potencijalnim kandidatima za novog trenera , s kojim će zajedno raditi na angažiranju pojačanja.

-Cilj nam je da do kraja sezone ostvarimo što više pobjeda,ali će preostale četiri utakmice biti glavni filter za formiranje ekipe za narednu sezonu.Nakon ova četiri kola objavit ćemo spisak igrača na koje računamo i u dogovoru s novim trenerom dovesti pojačanja. Mislim da sam bio hrabar i ovaj put,kao i ranije i sjeo na klupu u najtežem trenutku. Ja sam svoju misiju završio,vraćam se na a mjesto sportskog direktora , što su prihvatili i čelnici kluba koji imaju ambiciozne planove za stvaranje jednog novog Rudara koji će ubuduće sigurno igrati značajniju ulogu, istakao je Mirnes Buza,koji uskoro odlazi u Njemačku na stažiranje u jedan od bundesligaša radi stjecanja uvjeta za odbranu diplomskog ispita za PROFI licencu.

Buza će u sutrašnjem susretu protiv Podgrmeča na raspolaganju imati kompletan igrački kadar.Nema više ozlijeđenih, niti kažnjenih igrača,ali to ne znači da neće,kao i na gostovanju u Bihaću, šansu pružiti nekim mlađim igračima, poput Admira Smole i juniora Enisa Sikire na koje se ozbiljno računa u narednoj sezoni.

Utakmica Rudar-Podgrmeč igra se u subotu 21.maja/svibnja sa početkom u 17 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Mateo Musa iz Mostara, pomoćnici: Nermin Mušić i Emir Zahiragić (oba iz Sarajeva). Delegat utakmice je Nikola Trogrlić iz Orašja, a posmatrač suđenja Boro Matan iz Livna.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u