KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

U Rudaru s optimizmom dočekuju Budućnost

17.08.2016. - Nakon dvije gostujuće pobjede na startu nove sezone, u redovima Rudara vlada sjajna atmosfera i naglašeni optimizam uoči premijernog nastupa pred svojim navijačima protiv starog rivala, ekipe Budućnosti iz BanovićaKoliki značaj pridaju ovom meču, pokazuje i činjenica da je već u srijedu održana press konferencija na kojoj su se medijima obratili predsjednik Upravnog odbora Emir Zaimović, šef stručnog štaba Elvedin Beganović i igrači Armin Topalović i Igor Aničić.

-Kao što je javnosti poznato, startovali smo sa dvije gostujuće pobjede što bolji poznavatelji historije Rudara kažu da  nije zabilježeno u posljednjih pet decenija. Ovaj podatak je doista vrijedan pažnje i zbog toga nam je draže što su plodovi našeg rada uoči sezone realizirani maksimalnim učinkom na zelenom terenu.Ovo je sigurno najbolji poziv navijačima da dođu na premijerni meč u Kaknju i na djelu vide jedan novi, jači i ambiciozniji Rudar. Očekujem maksimalnu podršku navijača,pa čak i povratak onih koji su zadnjih nekoliko godina apstinirali. Čestitam igračima i stručnom štabu na ostvarenim rezultatima u prva dva kola, kao i članu UO i glavnom sponzoru Edinu Begovcu,kojem pripadaju velike zasluge za angažiranje pojačanja i stimuliranju igrača.Utakmicu protiv Budućnosti moramo shvatiti krajnje ozbiljno jer domaće mečeve moramo pobjedeđivati, a vani šta bude, istakao je na press konferenciji predsjednik Upravnog odbora Rudara Emir Zaimović.

Šef stručnog štaba Elvedin Beganović zahvalio se predstavnicima medija na uspješnoj suradnji i redovnom praćenju, koje njemu i njegovim suradnicima, a posebno igračima mnogo znači.

-Ja i moji suradnici, kao i igrači , svjesni smo da moramo dati maksimim na svakoj utakmici ako mislimo ostvariti želji cilj.To smo potvrdili na dva uzastopna gostovanja i tako trebamo nastaviti. Dolazi nam Budućnost, jedna od najstabilnih ekipa u Prvoj ligi, nekadašnji premijerligaš i učesnik u evropskim natjecanjima (kvalifikacije u okviru Kupa UEFA ,op,a) i ova utakmica nam je najteža.Vjerujem da su moji igrači svjesni težine zadatka i da će dati sve od sebe da trijumfujemo i ostanemo u vrhu prvenstvene ljestvice. Pozivam sve simpatizere Rudara i ljubitelje sporta u Kaknju da budu uz nas jer samo tako možemo ostvariti uspjeh, kazao je Elvedin Beganović, koji je iskoristio priliku da se javno zahvali onim najvjernijim navijačima koji su ih bodrlili u Lukavcu i Siminom Hanu.

Armin Topalović,koji je u odsustvu Zlatana Gafurovića, predvodio ekipu u ulozi kapitena protiv Sloge, tokođer biranim riječima govori o Budućnosti, ali očekuje novu pobjedu.

- Utakmica u Siminom Hanu bila je bolja od one u Lukavcu. Do pobjede smo došli u samom finišu, čime smo pokazali jedno novo lice. Imali smo snažnu podršku navijača i ja vjerujem da će tako biti i protiv Budućnosti, protiv koje moramo pružiti još više jer se radi o jakom protivniku. Neće biti lako, ali ja vjerujem u naš uspjeh, kazao je Armin Topalović.

Igor Aničić, možda i najzvučnije pojačanje, opravdao je očekivanja trenera Beganovića, bez obzira što se na prethodne dvije utakmice nije upisao u listu strijelaca, smatra da je najvažnije nastaviti pobjedonosni niz.

-Krenuli smo sa dve pobede i sada je na nama da protiv jake Budućnosti nastavimo pobedonosnu seriju. Atmosfera u svlačionici je sjajna,vidim da vlada veliko interesovanje za premijerni nastup i to nas tera da damo sve od sebe i da zabeležimo još jedan uspeh, riječi su napadača Igora Aničića, koji bi trebao biti najveća opasnost po gol iskusnog Denisa Mujkića.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u