KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

U Rudaru očekuju pozitivan rezultat protiv Goražda

02.11.2018. - U okviru 13.kola Prve lige Federacije BiH, Zeleno-crni gostuju na „vrućem“ terenu u Goraždu gdje će pokušati ostati neporaženi i nastaviti seriju uspjeha


kiovacvelikaFahrudin Kovač u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao šest golova

Tri uzastopne pobjede u kojima su postigli čak deset golova (Orašje3:1, Vitez 4:0 i Igman 3:0) igrači Rudara su na najbolji način pokazali da se nalaze u dobroj formi i da nisu slučajno među vodećom četvorkom prvoligaške karavane. Ohrabreni dobrim igrama i rezultatskim uspjesima, Zelen-crni s mnogo optimizma ulaze u završnicu jesenje sezone u kojoj imaju tri teška protivnika.Već u subotu ih čeka izuzetno teško gostovanje u Goraždu,gdje će snage odmjeriti protiv tradicionalno neugodnog protivnika, starog rivala, čiji su dvoboji uvijek bili izazovni i neizvjesni.

Gostovanju u Goraždu igrači Rudara i trener Fadil Hodžić prilaze s mnogo ozbiljnosti jer su svjesni da ih čeka teško iskušenje i da će morati uložiti maksimum truda i zalaganja da ostvare željeni cilj,a to je pozitivan rezultat.

Trener Hodžić respektira momčad Goražda, ali vjeruje u svoje igrače i smatra da Zeleno-crni mogu ostati neporaženi, što je prevashodni cilj.

-Za ovu utakmicu smo se kvalitetno pripremili.Cijelu sedmicu smo radili ozbiljno,odgovorno i u jednoj sjajnoj atmosferi, koja vlada među igračima i vodstvu kluba, što je za mene kao trenera itekako važno. Za protivnika imamo jednu snažnu ekipu, koja ima specifičan stil igre. Imaju nekoliko izuzetno kvalitetnih pojedinaca i moramo biti krajnje oprezni i odgovorni. Smatram da imamo potencijal koji može odgovoriti zadataku i ja vjerujem da ćemo se i sa ovog gostovanja vratiti neporaženi. Naravno, ako moji igrači ispune taktičke zadatke, odigraju hrabro i borbeno kao na gostovanjima u Visokom, Bihaću i Vitezu, gdje smo upravo tim elementima nadvisili protivnike i slavili, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić, koji nema kadrovskih problema, izuzev lakše ozlijeđenog Armina Topalovića koji će propustiti meč u Goraždu i zbog čega će doći do manjih promjena u odbrambenom i veznom redu gdje će šansu dobiti mladi Belmin Kubat i iskusni Fadil Čizmić.

Mladi napadač Fahrudin Kovač, koji je sa šest postignutih golova prvi strijelac Rudarevog tima, također vjeruje da njegova momčad može ostvariti pozitivan rezultat.

-Nakon što smo ostzvarili tri vezane pobjede, atmosfera u ekipi je sjajna i svi želimo da nastavimo seriju dobrih rezultata. Na treninzima se radi veoma kvalitetno i ozbiljno, pripremamo se za ekipu Goražda koja je izuzetno čvrst i neugodan protivnik, pogotovo kad igra na domaćem terenu. Vjerujem da ćemo uz jedno zajedništvo, koje inače rasi ovu našu ekipu, te veliko zalaganje i maksimalnu odgovornost svih nas uspjeti ostvariti pozitivan rezultat, smatra mladi napadač Fahrudin Kovač , od kojeg trenera Hodžić očekuje još veću učinkovitost.

Utakmica Goražde-Rudar igra se u subotu 3.novembra 2018.godine sa početkom u 13 sati i 30 minuta. Glavni sudija j Adnan Kasupović (Bihać). Pomoćni suci: Haris Ljuca i Mirza Tičić (oba iz Sarajeva). Četvrti sudija Benjamin Deljković (Sarajevo). Posmatrač suđenja Sead Hasanović iz Sarajeva. Delegat utakmice Miro Pandžić (Sarajevo).

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u