KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

U Rudaru očekuju pobjedu protiv TOŠK-a

21.09.2018. - U okviru sedmog kola Prve lige Federacije BiH u subotu u Kaknju igra se kantonalni derbi između Rudara i TOŠK-a, koji na tabeli dijele 6. i 7.mjesto sa deset osvojenih bodova. Tim povodom u klupskim prostorijama održana je press konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili trener Fadil Hodžić i nogometaši Armin Topalović i Omer Musić

Topalovic_Hodzi_Musić
Nakon trijumfa u Bihaću i prolaza u osminu finala Kupa BiH, u redovima Rudara vlada pozitivna atmosfera i optimistično raspoloženje, što se može zaključiti i po izjavama trenera Hodžića i igrača Topalovića i Musića, koji se dobrom igrom i pobjedom žele iskupiti za domaći poraz od Čapljine.

Fadil_Hodzic

Trener Fadil Hodžić smatra da je njegova ekipa kvalitetnija i da može osvojiti tri boda koja su veoma važna jer ulaze u seriju teških utakmica.

-Poslije prvenstvene pobjede u Bihaću i prolaska u osmine finala Kupa BiH, s mnogo više optimizma i vedrijem raspoloženju dočekujemo dvoboj sa ekipom TOŠK-a.Radi se o jednoj izuzetno potentnoj ekipi, koja igra otvoreno, teži nadigravanju. Takve ekipe nam odgovaraju jer naš problem je igranje sa timovima koji se zatvore, kao što je bio slučaj protiv Čapljine. Moji igrači moraju biti odlučni i uvjereni da mogu pobijediti. Siguran sam da ćemo kontrolisati igru, popraviti realizaciju, postići gol više i pobijediti, riječi su Rudarevog kormilara Fadila Hodžića.

Armin Topalović i Omer Musić, koji su bili među najistaknutijim igračima u Bihaću, ističu da je najbitnije što su vratili izgubljeno samopoudanje nakon poraza od Čapljine i da maksimalnim zalaganjem i pravim pristupom mogu pobijediti svakog protivnika.

Omer_Musić

-Poslije poraza od Čapljine uspjeli smo se vratiti i u Bihaću, odigrati vrhunsku partiju i poraziti Jedinstvo čime smo pokazali da imamo karakter i kvalitet. O TOŠK-u imamo dosta informacija, dosta su čvrsti i agresivni, imaju par istakinutih igrača , međutim, sve je do nas. Kad smo pravi koja god ekipa dođe ne treba sumnjati u našu pobjedu.Moramo od prve minute krenuti angažovano, čvrsto i disciplinovano i uspjeh sigurno neće izostati, mišljenje je beskompromisnog borca Omera Musića, koji se vraća u pravu formu.

Armin_Topalovic

-Protiv Čapljine smo imali loš dan i to nam se više ne smije ponoviti. Ako damo stoposto svojih mogućnosti ne bi trebalo biti problema.Sve osim naše pobjede bilo bi iznenađenja, lakonski je izjavio neumorni Armin Topalović.

Osim golmana Alije Jamakovića, koji je zbog isključenja u Bihaću kažnjen sa dvije utakmice neigranja, trener Hodžić na raspolaganju ima sve igrače.Bez obzira što su za tri dana imali dva gostovanja, usoješno je sačuvana svježina jer je više od pola ekipe izostavljeno protiv Moševca.Također, povećan je broj kandidata za prvi tim jer su šansu dobili i iskoristili mladi igrači i neki rezervisti, čime je povećan roster i konkurencija.

Utakmica Rudar-Tošk igra se u subotu 22.septembra 2018.godine u 16 sati i 30 minuta.
Glavni sudija je Kenan Bajraktarević iz Orašja, pomoćnici; Filip Jarić (Brčko) i Josip Vorgić(Domaljevac). Četvrti sudija:Mahir Mehmedičević(Gradačac). Posmatrač suđenja: Jasmin Topić(Cazin). Delegat utakmice: Mirsad Džurzdanović iz Živinica.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u