KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

U Rudaru očekuju i četvrtu proljetnu pobjedu

24.03.2017. - U nedjelju su na programu utakmice 19.kola Prve lige Federacije BiH, u kojem Zeleno-crni za protivnika imaju petoplasiranu momčad Orašja

beganovicspahicBeganović i Spahić govore o  utakmici sa Orašjem

Nakon sjajnog starta u kojem su jedini od prvoligaša ostvarili maksimalan učinak i primakli se samom vrhu prvenstvene tabele, u taboru Rudara s mnogo više optimizma dočekuju naredne utakmice.
To se može zaključiti i po riječima trenera Elvedina Beganovića i najiskusnijeg igrača Bajre Spahića, koji su se obratili predstavnicima medija na press konferenciji , održanoj povodom gostovanja oraških „Labudova“.

Trenera Beganovića ohrabruje dobra igra i zaslužena pobjeda u Banovićima, koja je izborena bez petorice standardnih igrača.

-Na sve tri dosadašnje utakmice imali smo stanovitih problema, posebno u Banovićima, ali moji igrači su pokazali karakter i veliku želju i uspjeh nije izostao. Protiv Orašja ponovo ćemo biti oslabljeni jer Amel Hrustanović i Vedin Kulović nemaju pravo nastupa, ali to neće i ne smije utjecati na našu igru jer se na prethodnim utakmicama pokazalo da imamo rješenje za sve kadrovske probleme. Posebno me raduje evidentan napredak mlađih igrača, koji su opravdali moje povjerenje i dokazali da zaslužuju mjesto u timu. Vjerujem da će i protiv Orašja, koje spada među najstandardnije i najkvalitetnije prvoligaše, moji igrači ući izuzetno motivirani, pružiti dobru igru i da ćemo osvojiti nova tri boda i nastaviti pobjedonosni niz, istakao je trener Rudara Elvedin Beganović.

bajrospahic_obecava_pobjeduPovratnik u timu Rudara, iskusni Bajro Spahić, koji se prometnuo u pravog vođu tima, obećava maksimalno zalaganje i novu pobjedu.

-Mogu ispred igrača obećati maksimalno zalaganje i veliko htjenje, koje smo ispoljili i na prethodne tri utakmice, po čemu ova ekipa sve više postaje prepoznatljiva. Bit će teško jer za protivnika imamo izuzetno kvalitetnu momčad Orašja, ali ja očekujem da ćemo uz podršku naših vjernih navijača ostvariti i četvrtu proljetnu pobjedu, kazao je Bajro Spahić, koji je svojim odnosom i autoritetom unio vedrije ozračje u redove Zeleno-crnih, što su prepoznali i navijači, koji sve više cijene njegove zasluge za proljetni preporod Beganovićevog tima.
Što se tiče sastava tima, doći će do značajnih promjena jer će izostati suspendirani Hrustanović i Kulović, dok za mjesto u početnoj postavi konkurišu golman Aleksandar Nikolić i Armin Sarvan i Benjamin Dizdarić, koji su odradili kazne zabrane igranja na jednoj, odnosno dvije utakmice.

Utakmica Rudar-Orašje igra se u nedjelju 26.marta sa početkom u 15 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Edis Zukić iz Tuzle. Pomoćnici: Mirza Čejvanović (Tuzla) i Silvio Bubalo (Mostar). Četvrti sudija Mateo Musa (Mostar). Posmatrač suđenja: Drago Čule (Mostar). Delegat utakmice Mario Prusina iz Čitluka.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u