KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

U Rudaru izvršena prozivka

01.07.2016. - Novi stručni štab sačinjavaju Elvedin Beganović, Ekrem Bradarić i Ismar Pojskić.Svi koji žele napustiti Rudar u tome neće biti ometani, a u narednih nekoliko dana biće realizovani transferi prema potrebama koje iskaže trener Beganović

Prvi korak u rješavanju kadrovskih pitanja realiziran je do kraja. Angažovan je novi stručni štab. Šef struke i prvi trener je Elvedin Beganović, čovjek koji je u prošloj premijerligaškoj sezoni napravio odličan rezultat sa zeničkim Čelikom. Uz njega je pomoćni trener Ekrem Brdarić, igrač i trener koji je obilježio značajan dio Čelikove povijesti, a trener golmana je Ismar Pojskić jedan od čuvara mreže kakanjskih “zelenocrnih”, koji još uvijek visoko kotira u sjećanjima navijača Rudara.

- Novi stručni štab u narednih nekoliko radnih dana ima zadatak da napravi analizu postojećeg igračkog kadra, istakne listu igrača koji su im potrebni, kao i da kažu ko im od igrača, koji su se odazvali prozivci i koji će se već od sutra pridružiti nije potreban.Cilj da u svakoj liniji imamo dovoljno kvalitetnih igrača. Što se tiče ambicija mi nismo odustali od Premijer lige. Rekao sam i na Skupštini Kluba da rezultati koje smo u protekloj sezoni ostvarili ne odgovarju uloženom i radu koji je dostignut.Nadam se da se takav takmičarski saldo neće ponoviti i da ćemo pored rada imati i više sreće u sezoni koja dolazi, rekao je predsjednik Upravnog odbora FK Rudar Emir Zaimović.

Šef struke Elvedin Beganović kaže da su Rudaru dobro došli svi igrači koji žele igrati i vole klub:

- Takve ćemo ovdje dočekati raširenih ruku. Oni koji imaju bilo kakvu rezervu nisu dobro došli i neka slobodno traže druge sredine.Prvu sedmicu dana ćemo raditi u Kaknju a onda bih volio da krtak pripremni period provedomo van Kaknja i to isključivo radi međusobnog upoznavanja i zbližavanja.

Ključnu ulogu u dolasku kompletnog stručnog štaba seniorske ekipe odigrao je član Uprave i generalni sponzor Kluba Edin Begovac.Dogovor je postignut veoma brzo i džentlmenski.Vlasnik firme BEGED, najavljuje nove igrače, prema iskazanim željama trenera Beganovića:

- Svi igrači koji budu na tržištu dostupni, a stručni štab kaže da su potrebni biće angažovani u Rudaru. Sa nekima već razgovaramo i još uvijek ne želim javno govoriti o imenima. Volio bih da tro bude prijatno izneneađenje na zadovoljstvo navijača i svih Kakanjaca.

Do kraja ovog mjeseca u Rudaru planiraju učestvovati na tri turnira za koja su već dobili pozive. Riječ je o Memorijalu “Galib Mujčić” u Vitezu, tradicionalnom turniru kojeg organizira FK Mladost iz Župče i turniru u Fojnici.

Današnjoj prozivci su se odazvali: Ajdin Čelebić, Edin Mujagić, Amel Hrustanović, Armin Topalović, Admir Smolo, Amel Neimarlija, Haris Đuđo, Zlatan Gafurović, Emir Bajramović, Sanel Alić, Šerif Hasić, Vedin Kulović, Enis Sikira, Mirza Begovac i Anes Vehab.Prvi novi igrači su golman Salih Hinović i igrač Nermin Šišić iz Čelika te Mulaga Karić, igrač koji je prošao fudbalsku školu Budućnosti iz Banovića, a prošlu sezonu igrao u drugoligaškoj konkurenciji.

Na prozivci se danas nisu pojavili, ali se nalaza na Rudarevoj kadrovskoj listi: Bojan Jović, Amer Durmić, Adis Goralija, Idriz Džafić i Arnel Delić.

Ispisnicu su tražili: Adis Crnović, Belmin Čehajić, Fadil Čizmić i Armin Sarvan.Svima koji žele napustiti redove Rudara to će biti i omogućeno, rečeno je na Prees konferenciji, uoči prvog treninga.

AdibZekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u