KakanjLive | Nedjelja, 05.07.2020. godine

U općinama BP-Goražde predstavljen Genocid na karti

24.09.2017. - U sklopu obilježavanja 18. septembra Dana oslobođenja Goražda i Dana BPK Goražde, pored mnogih sadržaja, održana je i prezentacija projekta

Na poziv premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Emira Okovića i ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damira Žuge, Mugdim Cvrljo je realizovao promocije u Općinama Pale-Prača, Foča-Ustikolina i Gradu Goražde.

BPK Goražde je jedan od kantona u FBiH koji je kroz institucije obrazovanja implementirao projekat "Genocid na karti".

Na promacijama o projektu i njegovom značaju, pored učenika osnovnih škola i građana, prisustvovao je određen broj nastavnika i profesora predmeta historije i geografije koji su se složili da se radi o jedinstvenom nastavnom pomagalu koje će u mnogome olakšati realizaciju časova na teme iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995, a naročito lekcije o genocidu u BiH tj. genocidu u Srebrenici.

Prema riječima resornog ministra gospodina Žuge, autor je svoja saznanja o genocidu u Srebrenici pretočio u mnogostruko važan projekat koji ima za cilj kulturu sjećanja na počinjeni genocid kao i instrument koji će služiti generacijama koje dolaze sa jasnom porukom da se ne zaboravi i ne ponovi.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u