KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

U Mladosti razočarani-Nismo zaslužili takve uvrede

05.11.2018. - Povodom uvreda i prijetnji koje su stigle sa tribina Pecare iz FK Mladost se oglasili saopštenjem

sirokipublika

Mladost je osvojila bod na Pecari, ali opet su navijači domaćeg tima dešavanja sa terena skrenuli u drugi plan. Još jednom su pokazali kako se ne treba bodriti vlastiti tim.
Gosti su prvi poveli, ali domaći su na kraju uspjeli doći do boda.

Sigurno da ovaj rezultat više odgovara gostima koji su ispunili svoj cilj, a nakon meča dosta kritika upućeno je na račun domaćih navijača koji su na razne načine vrijeđali gostujuće nogometaše.

Tim povodom iz Mladosti su se oglasili na zvaničnoj facebook stranici, te dali svoje viđenje meča na Pecari.

"Naša Mladost odigrala je večeras utakmicu 16. kola Premijer lige protiv Širokog brijega na stadionu Pecara. Rezultat je bio 1:1 a sve je palo u drugi plan zbog strašnih stvari koje su naši igrači i stručni štab doživjeli, što je ostalo u zapisniku delegata meča Lazara Martinovića i što su čuli svi koji su bili na stadionu Pecara, zbog čega osjećamo potrebu da kao kolektiv izađemo u javnost.

Prije svega želimo istaći da je naša ekipa od strane domaćina NK Široki Brijeg dočekana i ispraćena korektno, ali da su skandiranja i uvrede koje smo doživjeli nešto što se ne smije dešavati ni u jednoj sferi našeg društva, a najmanje na sportskim terenima. Povici mržnje na nacionalnoj osnovi upućeni našim igračima su toliko degutantni da ih ne možemo ni ponoviti, nešto što je nezamislivo u 21. vijeku u kome živimo.

Moramo istaći da su na našem stadionu gostovale sve ekipe iz cijele BiH i da niko nikada nije doživio ništa slično. Ostajemo dosljedni sebi i taj način navijanja ćemo zadržati bez obzira na sve. Naši navijači nikada nisu bili ti koji će vrijeđati nekoga na nacionalnoj osnovi a naš klub će uvijek i svakoga dočekati i ispratiti sportski, bez obzira na rezultat. Ponosni smo što smo dočekali i ispratili ekipe iz cijele BiH, neki su slavili i titule na našem stadionu, neki su slavili pobjede, ali svi su dočekani i ispraćeni korektno. Naš Kakanj, naš Doboj, naša Mladost i naši navijači nisu bili niti će ikada biti ono što smo mi osjetili večeras!

Želimo istaći da navijanje ispunjeno mržnjom, uvrede koje pozivaju čak i na ubijanje drugog i drugačijeg ne smiju biti dio sportskih događaja, a to je ono što smo doživjeli večeras. Naša ekipa, ali i navijači koji su bili uz nas i u Širokom brijegu ničim to nisu zaslužili, a ono na što smo ponosni, nisu ni na kakav način ni odgovorili na uvrede i psovke najgoreg oblika.

Nogometnom klubu Široki Brijeg se zahvaljujemo na gostoprimstvu, a fudbalskom savezu BiH urgiramo da se ovakve stvari moraju spriječiti! Ovakva atmosfera nije sportska, nije humana i ovakvim stvarima nije mjesto u našem društvu.

Čestitamo našoj ekipi na fer i korektnoj borbi i osvojenom bodu", stoji u saopćenju.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u