KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

U Mladosti Džidić najzvučnije pojačanje

11.01.2016. - Nakon zasluženog odmora s pripremama su startovali nogometaši Mladosti.

prozivka_press
Samo četiri sata prije prvog okupljanja, kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest da je trogodišnji ugovor potpisao Zeničanin Aldin Džidić (1982), koji je posljednjih šest sezona sa zapaženim uspjehom nosio dres kazahstanskog prvoligaša Shakter Karagandy, s kojim je igrao i u Ligi šampiona. Ovo je, nema sumnje, najjače i najzvučnije pojačanje Mladosti, čak bi se moglo reći i kompletnog prijelaznog roka bh.premijerligaša! Džidić je karijeru započeo u Čeliku, zatim je po jednu sezonu branio boje NK Posušja i NK Žepča, te Interblocka(Ljubljana) i Kamaza i Baltika.

Među tridesetak igrača,bila su još trojica novajlija; golman Zvonimir Pavlović(1996) iz Neretvanaca (Opuzen), veznjak Armin Pašagić (1991) dosadašnji igrač Malme(Švedska) i krilni napadač Igor Poček(1994) iz Budve s kojima su potpisani ugovori, dok su Ivan Racković (Budva), Mujo Klačar (Željerzničar) i Dženis Šuman (Sarajevo) na probi i njihov status će biti poznat nakon testiranja i kontrolnih trening utakmica.

Igračima se obratio i predsjednik kluba Mensur Mušija, koji je novajlijama poželio dobrodošlicu. a dosadašnjim igračima zahvalio na ostvarenmim rezultatima, koji su iznad očekivanja.

-Mi ćemo osigurati optimalne uvjete za realizaciju programa priprema i na vama je da svojim ozbiljnim pristupom i maksimalnim angažmanom nastavak prvenstva dočekate potpuno spremni i kadri da ispunite naše planove. Morate još ozbiljnije i jače raditi jer će proljećni dio biti znatno teži u kojem će veoma bitan biti svaki gol,a kamo li bod. Neće biti lako, jer nas sada svi znaju, respektiraju, ali zajedničkim snagama sigurno možemo ostvariti cilj, pogotovo što smo u Aldinu Džidiću dobili pravog vođu kakav je nedostajao našem timu, istakao je predsjednik kluba Mensur Mušija.

Zbog porodičnih obaveza, prozivci nije bio nazočan menadžer i trener Ibro Rahimić, umjesto kojeg se igračima obratio njegov prvi asistent Nermin Šabić,koji je prisustvovao i press konferenciji organiziranoj glede početka priprema.

-Zadovoljan sam odzivom igrača,premda su opravdano izostali pojedinci koji se nalaze van naše države i priključit će se već sutra.Mogu sa zadovoljstvom istaći angažman vodstva kluba, koje je obezbijedilo idealne uvjete za realizaciju programa i plana rada, te angažiralo kvalitetna pojačanja, posebno kad je riječ o Aldinu Džidiću. Prva dva-tri dana treninzi će biti jednom dnevno,a zatim ćemo pojačati tempo i sve do odlaska u Makarsku (28.januar,op.a) imati po dva treninga dnevno. Premda smo zadovoljni angažmanom i učinkom igrača u dosadašnjem dijelu prvenstva, u nastavku moraju pružiti još više i ja vjerujem da ćemo ostvariti željeni cilj, a to je opstanak u premijerligaškom društvu i stvoriti jednu respektabilnu ekipu za narednu sezonu, kazao je trener Nermin Šabić.

mladost_prozivka

Posljednjuu fazu priprema Mladost će obaviti u Antaliji(Turska) od 8.do 20.februara,gdje će odigrati četiri test utakmicve s renomiranim protivnicima,čija ime još nisu poznata.
Na prijedlog stručnog štaba sporazumno su raskinuti ugovori sa rezervnim golmanima Goranom Čokorilom i Ajdinom Čelebićem, veznjacima Anelom Ćurićem i Šerifom Hasićem te napadačima Anelom Salkovićem i Sinanom Ramovićem,koji je jedini imao status standardnog igrača.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u