KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

U Kaknju i dalje nema oboljelih od Korona virusa

15.03.2020. - I u današnjem saopštenju za javnost iz kakanjskog Doma zdravlja, saopšteno je da u Kaknju i dalje nema oboljelih od Korona virusa. Iz Doma zdravlja se zahvaljuju građanima što prihvataju u sprovode instrukcvije i jere na sprječavanju nastanka zaraznih oboljenja

korona-cavid

Operativni tim JU „Dom zdravlja“ Kakanj obavještava javnost da na području općine Kakanj nema registrovanih slučajeva oboljelih od Korona virusa/COVID-19, s tim da se i dalje sprovodi mjera stavljanja pod zdravstveni nadzor građana koji su boravili u zemljama ili regijama gdje registrovan novi Korona virus/COVID-19 tako da su svi sugrađani, na koje se odnosi ova mjera,  u stalnom  kontaktu sa Higijensko epidemiološkom službom JU „Dom zdravlja“ Kakanj koja vrši nadzor nad njihovim zdravstvenim stanjem.

Zahvaljujemo se našim sugrađanima na dosadašnjoj saradnji, poštivanju i korektnom sprovođenju preporučenih preventivnih zdravstvenih mjera. Molimo sve sugrađane da se i dalje odgovorno ponašaju, kako prema sopstvenom zdravlju i zdravlju svojih ukućana, tako i prema zdravlju svih građana općine Kakanj.

Ponovno obavještavamo sve naše sugrađane koji su došli iz zemalja ili regija gdje je već do sada registrovan novi Korona virus/COVID-19 da izvrše registraciju i prijavu svog boravka na brojeve telefona 032/460-964, 032/460-950, 032/460-958 ili 124, gdje će dobiti potrebne instukcije o daljnjem postupanju. Napominjemo da je samoizolacija najbitnija i najefikasnija preventivna mjera u borbi za sprečavanje nastanka ili eventualnog širenja oboljenja izazvanog novim Korona virusom/COVID-19, te molimo sve građane koji su boravili u mjestima koja su kontaminirana novim Korona virusom/COVID-19 da ovu mjeru obavezno ispoštuju. Ukoliko postoje osobe koje su boravile u zemljama ili regijama koje su zaražene novim Koron virusom/COVID-19, a nisu se prijavile u Higijensko epidemiološku službu JU „Dom zdravlja“ Kakanj (032/460-964) i nepoštuju navedene preventivne mjere biće predmet za sankcionisanje od strane sanitarne inspekcije i policije, za koje veće imamo informacije da obilaze sve građane koji primjenjuju preventivne mjere samoizolacije.

Na kraju, zahvaljujemo se svim našim sugrađanima koji prihvataju i sprovode naše instrukcije i mjere  čiji je cilj sprečavanje nastanka zaraznih oboljenja, te još jednom apelujemo na sve građane Kaknja da se odgovorno ponašaju prema vlastitom zdravlju i zdravlju svih nas.

KakanjLive/Dom zdravlja

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u