KakanjLive | Četvrtak, 09.07.2020. godine

U kakanjskom muzeju čas historije o ratu

15.11.2017. - Ratni komandant Fadil Imamović, u Muzeju Kakanj, govorio o odbrambeno oslobodilačkom ratu učenicima trećeg razreda kakanjske gimanzije

U okviru Programa obilježavanja godišnjice formiranja Općinskog štaba odbrane Kakanj i 311.lahke brigade Kakanj danas je u Muzeju Kaknja održan čas historije o temi “Kakanjske jedinice Armije R BiH u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995”. Predavač je bio Fadil Imamović, jedan od komandanata Općinskog štaba odbrane Kakanj, komandant 311.lahke brigade i jedan od komandanata 329.brdske brigade.
Čas historije održan je u prostoru stalne muzejske postavke predmeta iz perioda Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.

Među eksponatima stalne postavke bila su izložena i priznanja, zahvalnice i povelje dodijeljene profesoru i ratnom načelniku Kemalu Čelebiću čiji je patriotski angažman usko vezan za formiranje Patriotske lige Kakanj, a poslije i kakanjskih jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Prije nekoliko dana navršilo se 5 godina od smrti ovog istaknutog patriote pa je ova izložba znak sjećanja i dubokog pijeteta prema Kemalu Čelebiću.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u