KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

U Gradskoj biblioteci promocija dva romana

20.04.2017. - U petak 21. aprila, u Gradskoj biblioteci povodom Međunarodnog dana knjige i autorskih prava promocija dva romana

promocijabiblio

Gradska biblioteka Kakanj i ove godine prigodnim programom obilježava 23. april, Međunarodni dan knjige i autorskih prava.Gradska biblioteka, redovno, u svojim programima ističe značaj knjige. Ove godine u okviru programa pod nazivom: "Književnost u Bosni i Hercegovini : danas – sutra" biće promovisana dva romana: „Kad sam bio hodža“ Damira Ovčine i „ Laki pogon“ Nihada Hasanovića. Program se održava u Petak, 21. aprila, sa početkom u 18,00 sati u čitaonici Gradske biblioteke Kakanj.

U najavi obilježavanja ovog međunarodnog dana knjige, direktor Gradske biblioteke Senad N. Čišija, kaže:
- U svijetu se skoro svaki dan obilježava kao dan " nečega". Različite međunarodne organizacijei agencije svojim odlukama odredile su dan „xy“ kao važan dan za djelatnost kojom se bave.UN-ova organizacija za obrazovanje, znanost i kulturu UNESCO, obilježava svjetski dan knjige i autorskih prava. Čini to uz pomoć brojnih izdavača, knjižara, učiteljai stručnjaka za komunikacije. UNESCO želi svakoga, a posebno mlade, potaknuti na čitanje te promicati izdavaštvo i zaštituintelektualnog vlasništva putem zaštite autorskih prava.Tako i mi, u petak, 21. Aprila obilježavamo ovaj svjetski dan, koji kalendarski dolazi u nedjelju. Pošto je neradni dan, odlučili smo, da u petak veče predstavimo dboije knjige, rekao je ovim povodom direktor Gradske biblioteke Senad N. Čišija.

Odluka o obilježavanju svjetskoga dana knjige i autorskih prava donesena je na općoj konferenciji UNESCO-a održanoj u Parizu 1995. godine.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u