KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

U Goražde po bodove

14.04.2017. - U okviru22.kola Prve lige Federacije BiH, Rudar gostuje u Goraždu gdje će pokušati ostati neporažen i nastaviti pohod ka vrhu tabele

fadilcizmicarminsarvanFadil Čizmić i Armin Sarvan

Uspješan proljetni start, u kojem su u prvih šest kola primili samo jedan gol i osvojili trinaest bodova, osnažio je Rudareve ambicije u borbi za jedno od vodećih mjesta na prvoligaškoj tabeli. Nova, moglo bi se reći, sve teža i teža iskušenje tek slijede, od kojih je svakako i prvo gostovanje u gradu na Drini, gdje će protiv neugodne ekipe Goražda pokušati ostati neporaženi i nastaviti proljetnu nisku uspjeha.
Trener Rudara Elvedin Beganović ima određenih kadrovskih problema, ali smatra da može sastaviti ekipu koja je sposobna da se suprostavi Goraždu i ostane neporažena, što je glavni cilj uoči ovog teškog gostovanja.

-Očekuje nas dvoboj sa izuzetno kvalitetnom ekipom koja može mnogima pomrsiti račune, što je najbolje osjetio vodeći Travnik. Naše ambicije se znaju, idemo se nadigravati kao i na svakoj utakmici, sa željom da ne primimo gol. Imamo određenih problema jer su van stroja ozlijeđeni Almin Zukić i Amel Hrustanović, te bolesni Amar Prutina, ali imamo alternacije za sve pozicije i mislim da možemo sastaviti ekipu koja će pružiti pravi otpor i ostvariti željeni cilj i osvojiti bod(ove), smatra trener Rudara Elvedin Beganović.

Kapiten Rudara Fadil Čizmić, koji je poslije juniorskog staža u Sarajevu, jednu sezonu branio boje Goražda (2010/2011.godine, op.a), očekuje tešku utakmicu i neizvjesnu utakmicu u kojoj će nijanse odlučivati o pobjedniku.

-Ekipa Goražda je stabilan prvoligaš, koji teško prepušta bodove na svom terenu. Imaju dosta iskusnu ekipu, sa nekoliko poznatih igrača s premijerligaškim iskustvom, ali nema razloga da se za ovaj meč kao i svaki drugi, ne spremamo drugačije osim želje da pobijedimo. Svjesni smo da će biti teško, ali na nama je da pružimo maksimum i pokažemo da s pravom reflektiramo na mjesto u vrhu tabele, istakao je kapiten Rudara, beskompromisni štoper Fadil Čizmić.

Interesantno je istaći da su pored Čizmića, još dvojica sadašnjih prvotimaca Rudara svojevremeno nastupali za FK Goražde. Riječ je o golmanu Aleksandru Nikoliću i desnom beku Arminu Sarvanu, koji je upravo iz Goražda prije dvije godine pojačao Zeleno-crne i zajedno s Čizmićem predstavlja stub odbrane Rudara.

Utakmica Goražde – Rudar igra se u subotu 15.aprila 2017.godine sa početkom u 16 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Sanel Silić iz Cazina, pomoćnici; Edin Redžović i Amir Kadić(oba iz Sarajeva), a četvrti sudija Hermin Muslić iz Bihaća. Posmatrač suđenja Ahmed Ibranović iz Gradačca. Delegat utakmice Emir Mujkanović iz Lukavca.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u