KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

U funkciji rekonstruisana dionica puta za Tršće

01.11.2017. - Rekonstruisana dionica puta Zgošća-Tršće i to od Zgošće do skretanja za Zagrađe puštena je u funkciju. Ukupna dužina dionice na kojoj je izvršena rekonstrukcija iznosi 1.548 metara. Izvode se preostali radovi pa je potreban oprez

radovitrsceputTokom izvođenja asfaltiranja

Premda još traju radovi, rekonstruisana dionica ceste Zgošća-Tršće, od Zgošće do skretanja za Zagrađe, je u funkciji. Potreban je oprez jer su moguća zauzimanja jedne trake od strane izvođača radova obzirom da se radovi nakon izvršenog asfaltiranja i dalje odvijaju. Zaštita kosine će biti izvršena postavljanjem čeličnih mreža, a obaveza izvođača radova je i postaviti sigurnosne ograde od čelike, te izraditi betonske kanalice. Moguća je i pojava manjih odrona na putu jer su na tom području izvođeni veoma obimni i zahtjevni radovi koji su uključivali i miniranje stijena.
Molimo sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju na ovom putu.

Plan za budući period je nastavak rekonstrukcije puta Zgošća-Tršće. Prva aktivnost u nastavku će biti izrada projektne dokumentacije sanacije velikog klizišta, te izgradnje saobraćajnice na tom lokalitetu kako bi se rekonstruisala i dionice puta od skretanja za Zagrađe do mosta u Skenderovićima. I sanacija ove dionice će biti veoma veliki i zahtjevan projekat obzirom na postojanje velikog klizišta.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u