KakanjLive | Utorak, 19.01.2021. godine

U Biblioteci ratna priča o dva dječaka

28.05.2017. - Predstavljanje knjige Kaldrma, zakazano je za ponedjeljak 29. Maja sa početkom u 12,30 sati, a riječ je o ratnoj priči koja govori o dva dječaka, koji su pošli u potzragu za nestalim roditeljima

kaldrma_knjiga

Kaldrma je nastavak priče o dvojici hrabrih i neustrašivih dječaka, Damiru i Nedimu, koji su zbog ratnih dešavanju napustili svoj dom i krenuli u potragu za nestalim roditeljima... Dolaskom o Sarajevo jedanaestogodišnji dječaci suočavaju se sa surovostima rata. Njihov novi dom je kolektivni centar, njihove igračke zamijenili su kanisteri za vodu... U knjizi Klaldrma ispričana je istinita ratna stvarnost, a napisala je Elmira Helać – Mekić, koja je u dječiju književnost ušla sa romanom pod nazivom Kamen i koja je o autorskom pisanju na jednoj od ranijih promocija, izjavila:
- Više od 20 godina radim u prosvjeti, kao učiteljica. U meni se pokrenula želja da uradim nešto za djecu, što će ostati trajno, što će im proširiti vidike. Knjiga je upravo to, doživljavanje nedoživljenog kroz pisanu riječ , razvoj mašte i kreativnosti, usvajanje pravih vrijednosti. Želimo razviti i naviku čitanja, koja je nažalost u opadanju i nadamo se da je to kratkog daha.

Predstavljanjem knjige Kaldrma, Gradska bibnlioteka Kakanj realizira dio planiranih redovnih aktivmnosti za 2017. godinu, a na ovaj način pored upoznavanja sa djelom nastoji se direktono predstaviti i autor, nastoji se podstaći dijlog sa piscem o djelu i na taj način svaku promociju pa i opvu učiniti što zanimkljivijom i privlačniom. Susret sa autoricom i djelom zakazan je za ponedjeljak 29. maja u 12,30 sati, u čitaonici Gradske biblioteke Kakanj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u