KakanjLive | Petak, 29.05.2020. godine

U aprilu izložba izuma Asocijacije inovatora

23.03.2017. - Općinski načelnik Nermin Mandra razgovarao je sa Huseinom Hujićem, generalnim direktorom Svjetske federacije inovatorskih organizacija, te sa kaknjskim inovatorima Josipom Gujićem i Hakimom Haračićem. Najavljena izložba izuma Asocijacije inovatora koju će pripremiti HKD Napredak iz Kaknja

inovatorinacelnik
Josip Gujić je načelnika Mandru informisao da kakanjska podružnica Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” planira u Kaknju održati tribinu “Mladi i stvaralaštvo” sa cjelodnevnom izložbom izuma mladih inovatora – članova Asocijacije inovatora BiH.

Ovaj događaj je planiran za 7.april.2017.godine, a organizira se u čast dva značajna datuma, 8.aprila-Dana oslobođenja Kaknja i 15.aprila-Dana općine Kakanj.

Aktivni sudionik tribine biće i Husein Hujić, generalni direktor Svjetske federacije inovatorskih organizacija i generalni sekretar Asocijacije inovatora BiH.

Izložba izuma mladih inovatora koja će biti upriličena u Kaknju bit će potkrijepljena idejama mladih predavača studenata i inžinjera. Na ovoj izložbi kakanjski inovator Hakim Haračić će predstaviti svoje rješenje jednog tehničkog problema ponuđenog nadležnom Patentnom uredu za intelektualno vlasništvo BiH. Partner u realizaciji ovog projekta je Asocijacija inovatora BiH.
Organizacija ovog događaja i općenito stvaralaštvo inovatoram kao i izazovi sa kojima se susreću, bile su teme razgovora u uredu načelnika.

KakanjLiveNazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u