KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Tvornica cementa i Trgošped otvaraju Biznis ligu

29.09.2017. - Biznis liga počinje u nedjelju 1. Oktobra, a na otvaranju, u 17.00 sati igraju malonogometaši Tvornice cementa Kakanj i Trgošpeda

Za ovogodišnju, četvrtu po redu Biznis ligu prijavljeno je 20 ekipa i 280 igrača. Ekipe su svrstane u četiri grupe, a tri prvoplasirane će će igrati u „nokaut“ fazi.

Ekipe po grupama

Grupa A: Tvornica cementa, Trgošped, Policija, MKF Lider i Moj san.
Grupa B: Pekar Delibašić, Elektrodiostribucija, Šumarija Milovići, Rudnik Kakanj, Griojanje BIO VET.
Grupa C: MKF Partner, Vodokom, Općina Kakanj, Tiron i DSM Trade.
Grupa D: Termoelektrana, JU KSC Kakanj-Prosvjeta, Delta Petrol, Enikon, KP-SIM.

Raspored i satnica utakmica

Prvo kolo nove sezone Biznis lige je na rasporedu u nedjelju 1.10.2017.
17,00 Tvornica cementa – Trgošped
17,40 Pekara Delibašić – Elektrodistribucija
18,20 MKF Partner – Vodokom
19,00 Termoelektrana – JU KSC Prosvjeta
19,40 Policija – MKF Lider
20,20 Šumarija Milovići – Rudnik Kakanj

Uoči današnjeg izvlačenja grupa direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo je predstavnicima svih ekipa poželio dobrodošlicu, ističući da Biznis liga omogućava radnicima privrednih subjekata da se druže, da bolje upoznaju kolege iz drugih firmi srodnih ili različitih poslovnih aktivnosti, te da u fer i korektnom odmjeravanju nogometnog umijeća brane boje svoje firme.
Četiri godine se organizuje Biznis liga a već drugu godinu zaredom takmičenje organizuje Javna ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj. I ove godine vlada veliko interesovanje za ovo takmičenje što dokazuje i broj od 20 prijavljenih ekipa i 280 učesnika, poručio je koordinator sportskog odjela u JU KSC Kakanj Marin Mijač koji je prisutnima objasnio i pravila takmičenja.

Na ovaj način JU KSC Kakanj želi potaknuti na druženje, rekreaciju, zabavu i razmjenu najboljih iskustava svih učesnika. Neki će igrati, neki navijati ali navažnije, svi će se zabavljati, te će time graditi zdravi timski duh koji će omogućiti firmama još uspješnije poslovanje.
A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u