KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Tvornica cementa i dalje raduje djecu Kaknja

28.02.2017. - Svečano otvoreno igralište u dvorištu OŠ ''Mula Mustafa Bašeskija'', koje je darovala Tvornica cementa Kakanj i na taj način istim poklonom obradovala po treći puta djecu Kaknja

Zahvaljujući Tvornici cementa Kakanj za Dan nezavisnosti BiH, Mjesna zajednica Kakanj 2 i Osnovna škola ''Mula Mustafa Bašeskija'' dobile su igralište za djecu čija je izgradnja koštala 55.000 KM. Igralište je otvoreno simboličnim činom otkrivanja ploče na kojoj je upisano da je igralište poklon Tvornica cementa Kakanj, a ploču su otkrili generalni direktor Tvornice cementa Kakanj Branimir Muidža i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra. Svečanost otvaranja dječijeg igrališta uveličali su školski hor i folklorna sekcija OŠ ''Mula Mustafa Bašeskija'' koji su izveli kompoziciju ''Prijatelji'' i ''Bosansko narodno kolo''. 

branimirBranimir Muidža:Igra je najveća radost svakog djetinjstva

Treće igralište kao poklon Tvornice cementa

Ovo je treće igralište za djecu koje kakanjska Tvornica cementa poklanja Općini Kakanj, a generalni direktor Tvornice cementa Kakanj Branimir Muidža je istakao kako mu je drago da je bio u prilici otvoriti nova oazu igre i smijeha za djecu u Kaknju:
''Dragi građani Kaknja, prije svega draga djeco izuzetna mi je čast da ćemo danas otvoriti jednu novu oazu igre i bazu smijeha za svu djecu u gradu Kaknju. S ponosom ističem da je ovo već treće igralište koje Tvornica cementa poklanja Kaknju. Cijeneći činjenicu da je igra najveća radost svakog djetinjstva TC Kakanj nastoji omogućiti djeci da upravo u igri provedu što veći dio svog vremena. Svi smo bili djeca i pamtimo igre kada smo bili mali. Raduje me činjenica da će Tvornica cementa biti zaslužna za te nove igre i dječiji osmijeh. U proteklim godinama smo se trudili da ojačamo infrastrukturu, informatičku opremljenost u školama, da podržimo najvažnije ekskurzije i izlete školaraca, da poboljšamo infrastrukturu, da pomognemo sportu u gradu Kaknju, kulturi i općem životu u gradu Kaknju. I dalje ćemo nastaviti ulagati u projekte koji prije svega potiču razvoj djece, razvoj kulture i mladih u svim segmentima. Svim Kakanjcima, a i ostalim građanima BiH želim sretan 1. mart dan neovisnosti BiH.''

nerminNermin Mandra: Zahvaljujem Tvornici cementa Kakanj

Jedan od niz projekata realiziranih u MZ Kakanj 2

Općinski načelnik Nermin Mandra je u svom obraćanju istakao kako je puštanje u funckiju igrališta za djecu samo jedan u nizu realiziranih projekata koji su Mjesnoj zajednici Kakanj II donijeli živost i novu dimenziju: 

U proteklom periodu Općina Kakanj je u ovom dijelu grada realizirala nekoliko veoma vrijednih investicijskih zahvata. Nakon proširenja mreže daljinskog grijanja, rekonstrukcije vrelovoda, rekonstrukcije saobraćajnice od Gradskog spomen-parka do Zgošće, te nakon ugradnje podzemnih kontenjera i izgradnje novog parkinga, sada smo u prilici, zahvaljujući Tvornici cementa Kakanj, da otvorimo i igralište koje će ovom dijelu grada donijeti novu živost, dječiji smijeh i radost. Tvornici cementa Kakanj zahvaljujem za novac doniran za izgradnju igrališta. Građanima ovog dijela Kaknja zahvaljujem za pokazano strpljenje tokom izvođenja brojnih radova na ovom području. Svim prisutnim na svečanosti i svim ljudima koji BiH nose u srcu čestitam 1.mart-Dan nezavisnosti BiH.”

Bio je ovo samo jedan u nizu događaja kojim Općina Kakanj obilježava 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Projekat izgradnje igrališta za djecu realizirao je Zavod za planiranje i izgradnju općine Kakanj, a izvođači radova bile su firme ''Trgošped'' Kakanj i ''Babel'' Sarajevo, dok je Tvornica cementa Kakanj finansirala izgradnju ovog igrališta za najmlađe Kakanjce u iznosu od 55.000 KM.

E.Škulj/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u