KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Turnir otvoren-odigrane prve utakmice

26.12.2016. - Direktor Kulturno sportskog centra Kakanj, Aldin Šljivo otvorio turnir, a do otvaranja odigrane tri utakmice

Danas je u Sportskoj dvorani KSC Kakanj, tačno u zakazanom terminu otvoren Novogodišnji malonogometni turnir sa ukupno 24 prijavljene ekipe iz šest općina sa područja Federacije BiH.

Turnir je zvanično otvorio direktor Javne ustanove Kulturno sportski centar Kakanj Aldin Šljivo rekavši:

- Nadam se da će natjecanje proteći bez problema, te da neće biti povrijeđenih igrača. Od publike očekujem da koreketno navija i bodri nogometaše. Očekujem da ekipe igraju fer i korektno, a od sudija da sude pravedno. Vjerujući da će sve tako i biti, proglašavam novogodišnji turnir otvorenim, rekao je gospodin Šljivo.

aldin_otvareanjeDirektor JU KSC Kakanj, Aldin Šljivo, otvara novogodišnji malonogometni turnir

Uoči zvaničnog otvaranja turnira, glumac Mirza Bajramović saopštio je neke od službenih podataka turnira, naglasivši da će u narednih pet dana biti odigrane 52 utakmice, a u prvoj fazi turnira igrat će se u šest grupa po četiri ekipe. U drugoj fazi, prvoplasirane i drugoplasirane ekipe formirat će nove četiri grupe sa po tri ekipe, a pobjednici tih grupa borit će se za konačan plasman.


Do otvaranja turnira odigrane su tri utakmice:
16,00 sati: Green firm (Kakanj) - Bazen Benat (Kakanj) 2:5
16,35 sati: Delta Petrol (Kakanj)- Zamm MC (Sarajevo)0:4
17,10 sati:Sajmir (Vogošća) - Begagića put (Zenica)1:0

Turnir se igra svaki dan od 16,00 do 23,00 sati. Ulaznica za cjelodnevni program je 2,00 KM.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u