KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Tuka najbolji sportista, Pandža najbolji trener

09.12.2015. - Amel Tuka proglašen je najboljim sportistom u BiH za 2015.godinu, dok je Josip Pandža proglašen najuspješnijim trenerom godine

tukanajbolji

U izboru Olimpijskog komiteta atletičar Amel Tuka proglašen je najboljim sportistom u BiH za 2015.godinu, dok je Josip Pandža, trener košarkaša Kaknja i selektor U-16 košarkaške reprezentacije BiH proglašen najuspješnijim trenerom godine

U Sarajevu je u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH održana tradicionalna manifestacija izbora najboljih sportaša za 2015.godinu. Kao što se i očekivalo, za najboljeg sportaša 2015.godine proglašen je atletičar Amel Tuka, koji je postavio najbolje vrijeme na 800 metara u svijetu i osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kini.
Josip Pandža, trener košarkaša Kaknja i selektor U-16 košarkaške reprezentacije BiH proglašen je najuspješnijim trenerom 2015. godine u Bosni i Hercegovini, a kadetska košarkaška selekcija BiH proglašena je najuspješnijom reprezentacijom u godini na izmaku. Osim nagrade za sportaša i trenera goidine, na svečanosti u Olimpijskom muzeju BiH dodijeljena su priznanja u još tri kategorije.

Mladi košarkaški reprezentativac BiH Džanan Musa izabran je za najboljeg mladog sportaša u kategoriji juniora, a tenisačica Nafisa Berberović za najbolju mladu sportašicu u kategoriji juniorki.
Najuspješniji sportski kolektiv je Ženski odbojkaški klub Bimal Jedinstvo iz Brčkog.
Specijalna nagrada MOK-a dodijeljena je ministru civilnih poslova BiH Adilu Osmanoviću, a prof.dr. Safet Kapo dobio je priznanje za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta u BiH.
Posebna nagrada za istaknute sportske rezultate dodijeljena je bokseru Damiru Belji iz Mostara.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u