KakanjLive | Utorak, 20.04.2021. godine

Tridest radnika zaposleno poticajem Općine Kakanj

16.06.2016. - Za 30 nezaposlenih osoba Općina Kakanj će isplaćivati mjesečnu bruto plaću od 523 KM tokom njihove šestomjesečne obuke i usavršavanja

obuka_radnika

U sali Općine Kakanj danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa poslovnim subjektima kojima će Općina Kakanj dodijeliti podsticajna sredstva u okviru projekta „Sufinansiranje troškova obuke, stručnog osposobljavanja i usavršavanja radnika u skladu sa potrebama poduzetnika i obrtnika sa područja općine Kakanj”.
Ugovori su potpisani sa sljedećim poslovnim subjektima: „ZAIMOVIĆ“ d.o.o. Kakanj, „INOX METAL“ Kakanj, P.O.„HUREM“ Kakanj, JP „GRIJANJE“ d.o.o. Kakanj, „MIN-PEK“ Kakanj, PPUD „GRADINA“ d.o.o. Kakanj, „STOLARIJA MEŠA“ Kakanj, „HARDY“ Kakanj, „ĆOSIĆ“ d.o.o. Kakanj, „ELEKTROVAR“ d.o.o. Kakanj i „KAKANJ PETROL“ d.o.o. Kakanj, dok će naknadno biti potpisani ugovori sa poslovnim subjektima NTV „IC“ Kakanj, „INKOS“ export import d.o.o. Kakanj i „BI-EN“ Kakanj jer njihovi ovlašteni predstavnici zbog poslovnih obaveza nisu bili u prilici prisustvovati današnjem potpisivanju.

Kroz ovaj Projekat za 30 nezaposlenih osoba, koje se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje, omogućit će se da steknu određena znanja i vještine kroz stručno osposobljavanje i usavršavanje, a radi jačanja konkurentnosti na tržištu rada, povećanje kompetencija i šansi za zapošljavanje.
Za 30 nezaposlenih osoba Općina Kakanj će isplaćivati mjesečnu bruto plaću od 523 KM (neto plaća plus doprinosi) tokom njihove šestomjesečne obuke i usavršavanja.
Nezaposlene osobe sa evidencije Zavoda za zapošljavanje bira poslovni subjekat.

Programom utroška sredstava iz Budžeta Općine Kakanj za podsticaj razvoja poduzetništva i obrta za 2016. godinu, za projekat „Sufinansiranje troškova obuke, stručnog osposobljavanja i usavršavanja radnika u skladu sa potrebama poduzetnika i obrtnika sa područja općine Kakanj” predviđen je iznos od 95.000,00 KM. Na javni poziv mogli su aplicirati poslovni subjekti registrovani na području općine Kakanj koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa i imaju potrebu za zapošljavanjem novih radnika uslijed pokretanja nove proizvodnje, povećanja obima postojećih poslovnih aktivnosti, uvođenja tehnoloških i organizacionih promjena.

KakanjLive/Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u