KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Tri testa Rudara za dva dana

27.07.2018. - Mladi tim će učestvotai na tradicionalnom turniru u Župči,dok će prvotimci u subotu u Kaknju imati provjeru protiv sarajevskog Olimpika

Plakatturnirazupca
Ovog vikenda igrači Rudara će odigrati tri utakmice koje će treneru Fadilu Hodžiću poslužiti da provjeri sve potencijalne kandidate i definira takmičarsku ekipu s kojom će startati u novoj prvenstvenoj sezoni.

Mladi tim, kojeg će sačinjavati dosadašnji rezervisti i juniori,te igrači koji su na probi, igrat će na otvaranju tradicionalnog turnira u Župči protiv domaće Mladosti (subota 15 sati), dok će prvotimci istog dana na svom terenu u Kaknju(subota 18 sati, op.a) imati jednu od najvažnijih provjera protiv sarajevskog Olimpika. Drugog dana vikenda Zeleno-crni će u Župči nastupiti s kombiniranim sastavom,o čemu će konačnu odluku donijeti trener Hodžić zavisno od protivnika, odnosno da li će igrati za treće mjesto ili finale.

Trener Rudara Fadil Hodžić smatra da će ove tri utakmice biti od velike koristi jer će na djelu vidjeti sve kandidate za prvu postavu.
-Svakako da nam je u fokusu utakmica protiv Olimpika,jer se radi o jakom protivniku i to je prava prilika da testiramo formu igrača i vidimo trenutne mogućnosti raspoloživog kadra.Ovu utakmicu smo dogovorili mnogo ranije i zbog toga smo primorani da na turniru u Župči nastupimo s mladim timom u kojem će biti dosta mladića na koje ozbiljno računamo u novoj sezoni. Rezultat nam nije u prvom planu, ali nije svejedno kako će mladi igrači odgovoriti zadatku i pokazati svoju pravu vrijednost, pogotovo što još nismo riješili dileme oko nastupa igrača do 21 godine,a poznato je da u novoj sezoni moramo imati tri po propisu u postavi u prvom dijelu utakmice.Trenutno imamo sedam igrača do 21 godine i svi imaju prilike da se dokažu i uvjere stručni štab da zaslužuju mjesto u početnoj jedanaestorici. Upravo zbog toga nam je od velike važnosti nastup na turniru u Župči, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić.

Nakon ovog udarnog vikenda, intenzitet priprema bit će smanjen i do starta nove sezone planirana je samo generalka protiv Slavena idućeg vikenda u Živinicama.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u