KakanjLive | Petak, 29.05.2020. godine

Tri pozorišne nagrade za kakanjsku predstavu

25.04.2017. - Tri festivalske nagrade pripale su kakanjskoj DNK koju je režirao Mirza Bajramović i to kao svoj prvi samostalni rediteljski uradak

dnkizpredstaveIz pozorišne predstave DNK, foto sa kakanjske premijere

Predstava “DNK” iz kakanjske produkcije koja je nastala kao plod vrijednog rada Dramskog studija i Muzičkog centra koji djeluju pri Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj učestvovala je na Petnaestom festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH koji je protekle sedmice održan u Konjicu.

Na ovom festivalu kakanjska pozorišna produkcija je osvojila nagrade, i to: za najbolju (autorsku) muziku, za najboljeg glumca – Armin Šolbić i za najbolju epizodnu ulogu – Ena Sikira.

Nastupom na ovom festivalu Dramski studio i Muzički centar Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj su skrenuli pažnju na sebe, svoj vrijedan rad, te su ostavili lijepu sliku o sebi prepoznatljivu po alternativnom pristupu pozorišne scene koja dolazi iz Kaknja.

Članovi žirija – Muhamed Hamica Nametak, Ivana Soldar i mr.sc. Miroljub Mijatović su istakli kako se radi o vrlo hrabroj grupi mladih glumaca i muzičara, s obzirom na izbor teksta i tematike kojom su se bavili, te odabir muzičkih dionica koji sa glumačkim dijelom čine jedno „tijelo“ koje se zove pozorišna predstava.

Vezani tekst:Odigrana prva rediteljska predstava Mirze Bajramovića

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u