KakanjLive | Četvrtak, 16.07.2020. godine

Tri nove medalje Elme Podojak

14.05.2018. - Nakon sjajnih nastupa u Čačku i Mostaru mlada Elma Podojak osvojila je tri medalje i na izuzetno jakom turniru koji je danas održan u Ljubljani u organizaciji karate kluba Grade iz Ljubljane. Elma je osvojila dvije srebrene i jednu zlatnu medalju.

Elma Podojak

U organizaciji karate kluba ''Grade'' iz Ljubljane u Ljubljani je u nedjelju 13. maja 2018. godine održan turnir u tradicionalnom karateu. Na turniru je učestvovalo 14 klubova sa 230 takmičara. Na ovom prestižnom turniru nastupila je i mlada Kakanjka, Elma Podojak koja sa dosta uspjeha nastupa za karate klub ''Visoko''.

Mlada Elma je i na ovom turniru pokazala da se radi o sjajnoj karatistkinji osvojivši tri medalje. Dvije srebrene medalje Elma je osvojila pojedinačno u katama i borbama, dok je u miks kata timu zajedno sa Fatmom Krehić i Nadin Mlivić osvojila zlato.

-Jako sam ponosna na ove medalje koji su rezultat predanog rada sa trenerom Redžepom Građanom. Veliko hvala mom treneru na svemu do sada i čestitke Fatmi i Nadin na uspjehu na ovom turniru, rekla je skromna Elma iz Ljubljane za naš portal.

Sjajni rezultati sa takmičenja u Ljubljani su samo potvrda da veliki rezultati mlade Kakanjke iz Čačka i Mostara nisu slučajnost. Za Elmu i njene kolege nema odmora, jer ih ubrzo očekuje novi turnir koji će se održati u Drvaru za dvije sedmice. 

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u