KakanjLive | Petak, 22.01.2021. godine

Trgovac napravio deponiju smeća

11.01.2017. - Brzom reakcijom inspekcije došlo se do saznanja o identitetu lica koje se može dovesti u vezu sa pojavom velike količine odbačenog smeća koje je 10.januara 2017.godine osvanulo uz put na ulazu u naselju Slapnica

smece_slapnica

Brzom reakcijom inspekcije došlo se do saznanja o identitetu lica koje se može dovesti u vezu sa pojavom velike količine odbačenog smeća koje je 10.januara 2017.godine osvanulo uz put na ulazu u naselju Slapnica.
Radi se o vlasniku jednog trgovinskog objekta koji djeluje na području Kaknja. Vlasnik je na ovaj način pokušao izbjeći plaćanje odvoza smeća nadležnom komunalnom preduzeću.
Danas će inspekcija izdati nalog počiniocu da pokupi smeće, da donese potvrdu iz “Vodokoma” da je smeće odložio na gradskoj deponiji, te izdati kaznu u iznosu od 500 KM. Ukoliko u zadatom roku počinilac ne izvrši uklanjanje smeća inspekcija će izvršiti uklanjanje, a troškove će fakturisati počiniocu uz još jednu novčanu kaznu od 500 KM zbog nepostupanja po nalogu inspekcije.
Podsjetimo, u naselju Slapnica postoji organizirani odvoz otpada, a prve indicije su ukazivale da je smeće pod okriljem noći dovezeno iz nekog drugog mjesta.

Vezani tekst:Odbačene velike količine smeća

PRESS OPĆINE KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u