KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Trgošped: Zahvalnost kupcima sa 102 nagrade

28.11.2015. - Ključeve automobila Aldinu Dediću, sretnom dobitniku prve nagrade Trgošpedove rođendanske igre uručio je dirktor firme Iso Zaimović. Druga nagrada makeover kupaonice pripala je Medžidu Mušiji

trg_kljuceviDirektor Trgošpeda Iso Zaimović, predaje ključeve Škode, dobitniku Aldinu Dediću

Izvlačenjem dvje glavne i stotinu utješnih nagrada danas je završena rođendanska nagradna igra kakanjskog Trgošpeda koje je trajala od 17.08. do 17.11.2015. godine. U Baucentru ove kompanije priređeno je javno izvlačenje nagradnih kupona, koji su dopremljeni iz svih prodajnih objekata Trgošpeda, a zatim sjedinjeni i izmješani, ubačeni u bubanj građevinske mješalice.
Pred samo izvlačanje nagrada prisutnima se obratila menadžerica nabavke u Trgošpedu i prema riječima iz najave, dogođaja, osoba označena kao glavni krivac za nagradnu igru, gospođica Azra Zaimović. Kratko je rekla: ”Raduje me da nakon 25 godina rada imamo razloga za slavlje. Drago mi je da na ovaj način vraćamo dug prema kupcima, korisnicima naših usluga za njihovo povjerenje. Svima zahvaljujem na povjerenju, a prisutnima na odzivu”.

Neka Trgošped uvijek bude u usponu

Iz bubnja građevinske mješalice dvije prve nagrade izvukao je penzionisani radnik Trgošpeda, Redžib Akšamović, koji je prije izvlačenja nagrada rekao: “Drago mi je što sam danas ovdje. Zahvaljujem se direktoru Isi Zaimoviću što me je pozvao i što mi je ukazao čast da izvučem ove nagrade. Iz Trgošpeda nosim najbolje i najljepše uspomene. Dosta sam zaradio, ali moram istaći da su moja dva sina zahvaljujući Trgošpedu postali inženjeri. Pozivam radnike Trgošpeda da cijene i posebno uvažavaju direktora Isu Zaimovića, njegovu suprugu Lejlu i njihovu djecu koja također rade u Trgošpedu.Sve ove godine Trgošped je u usponu, ide uz brdo. Želim da uvijek bude tako i da se nikada ne popne na brdo. Neka bude uvijek u usponu”.

Druga po vrijednosti nagrda - Medžidu Mušiji

Prvo je izvučena druga nagrada, a to je renoviranje kupaonice prema želji dobitnika nagrade Medžida Mušije. S obzirom da je Trgošpedov Baucentar snabdjeven raznovrsnim, kvalitetnim i modernim materijalima za opremanje kupatila, vjrujemo da će dobitnik biti na slatkim mukama i teško se opredjeliti u ponuđenom asortimanu. Tehničko osoblje izvlačenja nagradne igre uspostavilo je telefonski kontak sa dobitnikom, koji je na vijest o nagradi, samo kratko reka: “Dobro” i dolazim u Baucentar.

Prva po vrijednosti nagrada - Aldinu Dediću

Zatim je Redžib Akšamović pristupio izvlačenju prve nagrade, automobila Škoda. Prišao je mješalici i rekao: “Da malo dublje zamješam, da ne kažu da je štela. U Trgošpedu štele nema”. Dodao je izvučeni kupon voditeljici, a zatim je pročitano ime - Aldin Dedić. Komisija za regularnost izvlačenja nagrada pregledala je kupon i račun, potvrdila dobitak, a onda je uslijedilo uspostavljanje telefonskog kontakta sa Aldinom.

“Dobar dan, je li gospodin Aldin Dedić... Pored telefona je Nadira Pašić. Znam da vam moje ime ništa ne znači ali sam sigurna da ga nikada nećete zaboraviti kada vam kažem da ste zahvaljujući Trgošpedu osvojili Škodu Citigo”.

Za nekih pola sata u Baucentru se pojavio sretni dobitnik, zajedno sa suprugom i sinom. Direktor Trgošpeda Iso Zaimović, uručio je ključeve automobila, sretnom dobitniku Aldinu Dediću rekavši:” “Želim ti sve najbolje i pređi puno kilometara”. Uslijedio je aplauz, a zatim su se Aldin i direktor Zaimović uputili prema automobilu. Neko od prisutnih je dobacio, - Ima li vozačku?, a zatim se čuo zvuk motora, čime je glavna nagrada Trgošpeda već bila u pogonu.

Nagrada je poklon za suprugu

Uslijedili su novinarska raspitivanja o dobitniku i porodici. Aldin je automehaničar, živi i radi u naselju Slijevnice, a kada smo ga pitali od kada radi taj posao, reče, odkada zna za sebe. Zaključili smo da je automehaničar dobio nov automobil, a inače vozi jedan već punoljetni BMW. Primjetili smo da su se na mjestu vozača i suvozača nove Škode uskoro našli Aldinova supruga Malvina i sin Meril. Upitali smo, da li to znači da je nagrada već poklonjena supruzi na što je stigao potvrdan odgovor i još jednom riječi zahvalnosti iz porodice Dedić: “ Sve što treba za kuću i auto uvijek ću prvo tražiti u Trgošpedu.”

U Baucentru Trgošpeda nastavljeno je izvlačenje još stotinu utješnih nagrada. Tako je stavljena tačka na “i” nagradne igre kojom je prije svega izrečena zahvalnost svim kupcima i korisnicima usluga proteklih 25 godina.

Dvadesetpet godina porodičnog uspona kroz Trgošped

Dvadest pet godina nije malo. Četvrtina jednog stoljeća. Trgošped, njegov vlasnik i direktor Iso Zaimović, zajedno sa suprugom Lejlom počeo je izgrađivati u julu 1990. godine firmu kojoj nisu mogli ni naslutiti razvoj do 188 zaposlenih. Treba u jednom mjesecu obezbjediti posao za 188 plata, od kojih živi isto toliko porodica. Koliko je tek donacija, sponzorstva, humanitarne pomoći na prave adrese otišlo iz Trgošpeda. Prije par dana bili smo svjedoci donacije kaknjskom Domu zdravlja.

trg_porodicaAzra, Iso, Lejla i Alma Zaimović, danas na izvlačenju nagrada povodom 25. godina Trgošpeda

Trgošped je gradu poklonio biciklističku stazu. Podržava sportske klubove, kulturnoumjetnički amterizam, pomaže vjerskim zajednicama... Da ne nabrajamo. I tako uvijek, tačno tamo gdje treba. Razvoj firme je počeo od šest zaposlenih, sa par kamiona i jednim restoranom. Danas je u Trgošpedu razvijena velika građevinska i transportna operativa, kamenolom, asfaltna baza, benzinske pumpe, prodaja građevinskog materijala, baucentar, vrtni centar... Tu su refernce za velike poslove i još puno toga za rad i investiranje u razvoj Trgošpeda. U nastanak društveno odgovorne i priznate kompanije posljednjih godina značajan doprinos daju potomci uspješnih poduzetnika Ise i Lejle, njihova djeca: Azra, Alma, Ahmed. Svi su oni, zajedno sa skoro dvije stotine zaposlenih ponos Trgošpeda, a Trgošped ponos ove lokalne zajednice. Neka je Trgošpedu sretan 25. rođendan i neka bude onako kako reče njihov penzionisani radnik Redžib Akšamović - uvjek uz brdo, ali nikada na brdu. Samo uspinjanje i uspinjanje...

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u