KakanjLive | Četvrtak, 09.07.2020. godine

Trgošped otvorio salon keramike

21.06.2018. - Prema općem utisku sa otvaranja Trgošped je u bosanskohercegovačkim okvirima otvorio po mnogo čemu jedinstven i najbolje opremljeni salon sanitarne opreme


Kakanjska firma Trgošped, koju već skoro tri decenije uspješno vodi Iso Zaimović, zajedno sa suprugom Lejlom i kćerkama Azrom i Almom, u srijedu 20. juna otvorila je veliki i moderno opremljeni prodajno izložbeni salon sanitarne opreme.
Salon je smješten u prizemlju poslovno stambenog objekta u ulici Omera Maslića na 800 metara kvadratnih sa brojnim i raznovrsnim kolekcijama zidnih i podnih obloga te moderno dizajnirane opreme za kupatila.

ristohvalaRisto Mijatović zahvaljuje Trgošpedu

U svečanoj, ali i domaćinskoj atmosferi, u prisustvu više stotina građana, prijatelja i poslovnih partnera, na otvaranju je govorila Azra Zaimović-Habibović, pozdravljajući goste i kratko predstavljajući sadržaj salona. Zatim je, u ime Trgošpeda Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Kaknju uručila donaciju vrijednu pet hiljada KM. U ime kakanjske pravoslavne zajednice, donaciju je primio Risto Mijatović.

isomujdzaGosti su darovali domaćine ali su i domaćini obradovali sve prisutne prigodnim poklonima

Tokom svečanosti otrvaranja i kasnije tokom obilaska izložbenog porostora gosti su to učinili uz muzičku klavirsku pratnju bosanskohercegovačkog pijaniste Bartolomeja Stankovića docenta na katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a koji je inače porijeklom iz Kaknja.

Salon keramike Walls&Floors, jedna od posljednjih investicija firme Trgošped d.o.o. Kakanj, idealno je mjesto za upoznavanje sa najnovijim kolekcijama podnih i zidnih obloga za prostore različitih namjena kao i elementima sanitarne opreme modernog dizajna. Sve površine u salonu uredili su i pripremili vrijedni radnici i majstori Trgošpeda, a u tome ih je vodio arhitekta Sead Hadžibeganović.

Ovo je još jedna u nizu značajnih investicija Trgošpeda, firme koja je osnovana 1990. godine kao proizvodno, trgovinsko i transportno društvo. Danas je ova kompanija jedna od vodećih u izgradnjI i održavanje puteva, maloprodaje i veleprodaje građevinskih materijala, nafte i naftnih derivata transporta roba te proizvodnji tehničkog kamena, betona i asfalta.

Sa velikim Baucentrom i Vrtnim centrom te novim Salonom keramike prostor na području Rudarske i ulice Omera Maslića, u gornjem dijelu Kaknja, dobio je, zahvaljujući Trgošpedu, jedan potpuno novi, funkcionalni urbanistički oblik i na karakterističan stambeni i uslužno trgovački prostor oživljava lokalitet na kojem je početkom prošlog vijeka počeo nastanak današnjeg gradskog naselja Kakanj.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u