KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Trenutak istine za struku i igrače Rudara

12.05.2017. - Derbi 26.kola Prve lige Federacije BiH igra se u Gradačcu, gdje će igrači Rudara pokušati iznenaditi domaću Zvijezdu i revanširati se za jesenji poraz u Kaknju

belmin_povratakBelmin Kobilica

Igrači i struka Rudara s dosta optimizma odlaze u Gradačac koji temelje na snazi svog kvaliteta i sve boljih igara. Svjesni da nemaju pravo na kiks i da ih samo pobjeda ostavlja u trci za prvaka, trener Elvedin Beganović i njegovi izabranici obećavaju da će dati maksimum i biti na nivou posljednjih utakmica, posebno protiv vodeće Bosne, koju su odigrali hrabro i kvalitetno i pokazali da se nalaze u zavidnoj formi.

Trener Elvedin Beganović nema problema kad je u pitanju igrački kadar i skoro se može reći da ga muče slatke brige.

-Nemamo ozlijeđenih niti kažnjenih igrača i prednost imaju oni koji su igrali protiv Bosne,izuzimajući Amara Prutinu umjesto kojeg će u konkurenciji biti mladi Admir Smolo koji je izdražao kaznu zabrane igranja jedne utakmice. Očekujem dobru i zanimljivu utakmicu u kojoj ćemo se nadigravati s respektabilnom ekipom Zvijezde. Bodovi su izuzetno potrebni i jednoj i drugoj ekipi i mislim da će odlučivati nijanse.Vjerujem u svoje igrače, nadam se da će biti pravi i da će dati svoj maksimum.Ovo nam je možda i odlučujuća utakmica i samo tri boda nas ostavljaju u trci za prvaka. Idemo iznenaditi Zvijezdu kao i ona nas jesenas u Kaknju, izjavio je pred polazak u Gradačac trener Rudara Elvedin Beganović.
Optimista je i veznjak Belmin Kobilica, kreator Rudareve igre, koji je uvjeren da će njegov tim nastaviti sa dobrim igrama i ostvariti novi uspjeh.

-Ovo nam je presudna utakmica i moramo s punim kapacitetom i zadnjim atomom snage pokušati doći do pobjede. Atmosfera u ekipi je odlična, svi igrači su izuzetno motivisani i ja vjerujem daćemo nastaviti s dobrim igrama i nastaviti pobjedonosni niz. Svjesni smo da nas čeka težak susret jer za protivnika imamo kvalitetnu ekipu, ali objektivno mi smo u ovom trenutku jači i ne treba se iznenaditi ako se vratimo s punim plijenom, riječi su sve boljeg Belmina Kobilice, jednog od glavnih aduta trenera Beganovića.
Interesantno je istaći da će subotnji derbi u Gradačci suditi ista sudijska trojka koja je vodila prošlonedjeljni derbi između Rudara i Bosne, te da će dužnost posmatrača utakmice obaviti Slavko Zovkić , koji je i jesenas u Kaknju bio delegiran na utakmici Rudara i Zvijezde.

Utakmica Zvijezda – Rudar igra se u subotu 13.maja 2017.godine sa početkom u 17 sati.Glavni sudija je Admir Musić iz Sarajeva.Pomoćne sudije; Amir Kadić i Emir Zahiragić (oba iz Sarajeva).Posmatrač suđenja Slavko Zovkić iz Tramošnice, a delegat Ljuban Frljić iz Viteza.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u