KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Treći uzastopni poraz Rudara

17.03.2019. - Golovima iz prekida, sumnjivog penala i slobodnog udarca igrači Bratstva su za samo pet minuta stigli do prve pobjede u nastavku drugog dijela prvenstva. U Rudaru su ogorčeni suđenjem Ilije Živkovića iz Orašja, koji je poput Kenana Bajraktarevića u Jajcu, kumovao porazu Zeleno-crnih

rudarbratstvo
Više od sat vremena igrači Rudara uspijevali su sačuvati mrežu, premda su domaći na sve načine pokušavali doći do vodstva u čemu im je značajnu pomoć pružio sudija Ilija Živković, koji je svaki kontak svirao u njihovu korist. Kolminacija Živkovićevog tendencioznog suđenja desila se u 65.minuti kada je dosudio nepostojeći penal iz kojeg su domaći došli do vodstva. Samo pet minuta kasnije Živković ponovo izmišlja slobodan udarac iz kojeg je Adnan Buljić postigao drugi gol i osigurao svom timu prvu proljetnu pobjedu.
Igrači i trener Hodžić ogorčeni su tendencioznim suđenjem.Nažalost, ne smiju davati izjave jer bi bili drakonski kažnjeni od strane Disciplinske komisije NS Federacije, koja puni kasu Saveza.
Navodno su se i igrači Bratstva izvinjavali kolegama iz Rudara jer su do pobjede došli uz pomoć sudija.
Novim porazom Zeleno-crni su ušli u veliku rezultatsku krizu i pitanje je kako će iz nje izaći jer atmosfera u klubu i oko njega nije pozitivna što se odražava i na igre i rezultate koji su zabrinjavajući i traže hitne i konkretne mjere.

Bratstvo – Rudar 2:0

Stadion Luke u Gračanici. Gledatelja 200. Glavni sudija Ilija Živković iz Orašja. Pomoćnici : Hasan Nanić(Bužim) i Edin Zjakić(Bihać). Četvrti sudija Kenanu Bajraktareviću iz Orašja. Posmatrač suđenja Željko Perić ( Mostar). Delegat utakmice Anto Kobaš iz Tolise kod Orašja.
Strijelci:1:0 Arnes Ćosić u 65.minuti iz penala, 2:0 Adnan Buljić (70).
Žuti kartoni:Jasmin Jaranović i Edin Salkić (Bratstvo), Belmin Čehajić, Fahrudin Kovač i Mustafa Mušija (Rudar).

BRATSTVO: Tino Divković, Armin Mujčić, Adnan Buljić, Edin Šuša, Mousa Diabang (od 46.Armel Berbić), Arnes Ćosić, Maid Jaganjac, Namik Helić (od 61.Alija Čulov),Edin Salkić, Jasmin Berbić(od 78.Salem Salkić), Jasmin Jaranović.Trener:Irfan Džindić.
RUDAR: Alija Jamaković, Belmin Čehajić, Admir Fočo (od 44.Adnan Hrelja), Adis Goralija, Omer Musić, Denis Cana, Belmin Kobilica, Namik Gačić (od 50.Sedad Subašić), Mirza Kovač, Fahrudin Kovač, Mirza Šubo (od 60.Mustafa Mušija). Trener: Fadil Hodžić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u